OT: Preco soldano?

Moderátor: Moderators

Příspěvekod left_hand » ned srp 26, 2007 13:31

ale nie kludne si to sprav ja si spravim iny :lol: to mame z toho ze sme to tak ospevovali :) ale pozor hrad na tom je dost tazke :wink: neni to take lahke ako pri tranzistoroch :)[/quote]

to s tou starou spanielkou v podpise tam nemam z haluze.... :cry:
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Uživatelský avatar
left_hand
 
Příspěvky: 2099
Registrován: čtv srp 18, 2005 18:38
Bydliště: Sládkovièovo

Příspěvekod Mario Bross » ned srp 26, 2007 13:33

sak ok ja len tak, ze neni na tom lahke hrat :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

Příspěvekod left_hand » ned srp 26, 2007 13:36

a ja som tym chcel povedat, ze ked tam raz budem a bude to pre mna aktualne tak potom mozno uznam ze to fakt neni haluz na tom hrat...
Skor ako sa spytas pozri sem, sem a sem.
Uživatelský avatar
left_hand
 
Příspěvky: 2099
Registrován: čtv srp 18, 2005 18:38
Bydliště: Sládkovièovo

Příspěvekod Mario Bross » ned srp 26, 2007 13:38

left_hand píše:a ja som tym chcel povedat, ze ked tam raz budem a bude to pre mna aktualne tak potom mozno uznam ze to fakt neni haluz na tom hrat...


aha ok :wink:
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

Příspěvekod jasomto » ned srp 26, 2007 14:58

a kolko dukatov to bude asi tak stat???priblizne...aby som mal predstavu ci sa do toho oplati pustit
IAmTO
Uživatelský avatar
jasomto
 
Příspěvky: 475
Registrován: ned úno 11, 2007 23:07
Bydliště: earth

Příspěvekod styrioci » ned srp 26, 2007 18:05

jasomto píše:a kolko dukatov to bude asi tak stat???priblizne...aby som mal predstavu ci sa do toho oplati pustit


oplati..keby si staval kombo alebo hlavu s 1x12 (mozno 2x12) tak by ta to vyslo asi ako valveking..mozno este lacnejsie
Obrázek
Uživatelský avatar
styrioci
 
Příspěvky: 3840
Registrován: čtv lis 03, 2005 12:46
Bydliště: Kosice, SR

Příspěvekod jasomto » ned srp 26, 2007 18:55

no mam celestion na nan by som potreboval nejaku hlavu. len som pozeral na tu schemu a moje elektrikarske znalosti uz zapadli prachom tak neviem ci by som to zmakaol. keby to dam niekomu urobit kolko by za to mohol pytat? sorry za blbe otazky ale nemnam ani sajnu kolko teraz stoja suciastky a tak
IAmTO
Uživatelský avatar
jasomto
 
Příspěvky: 475
Registrován: ned úno 11, 2007 23:07
Bydliště: earth

Hm?

Příspěvekod @dam » ned srp 26, 2007 21:44

Mario Bross píše:ale pozor hrad na tom je dost tazke :wink: neni to take lahke ako pri tranzistoroch :)

Pocuj, to si myslel ako to stare zname, ze lampa vyzdvihne vsetky chyby, alebo specialne na Soldane sa treba naucit hrat? :shock:
LANEY TT50H, Marshall MC212, Cort X6, Eventide TimeFactor, Dunlop CryBaby 535Q, BOSS CE5, DOD FX53 Classic Tube

Nirvana, RHChP, LP, The White Stripes, Korn, SOAD, Pink Floyd, Foo Fighters, Tool
Para, Chiki-liki tu-a, PPE
Uživatelský avatar
@dam
 
Příspěvky: 287
Registrován: úte říj 03, 2006 17:38
Bydliště: MT

Příspěvekod Mario Bross » pon srp 27, 2007 08:27

ano aj tym aj tym :) natom sa treba naucit hrat (mne sa to mozno nedari :D ) niektore lampove aparaty su take ze sa na nich hra lahko ( napr engl, rada MARK od mesa boogie abo tak) ale su aj take, ze tazsie sa z nich doluje ten spravy zvuk a dost zalezi na style hry ( JCM900, dual recfier...) a soldano by som asi zaradil k tym tazsim
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

Příspěvekod spyros » pon srp 27, 2007 08:39

Mario Bross píše:ano aj tym aj tym :) natom sa treba naucit hrat (mne sa to mozno nedari :D ) niektore lampove aparaty su take ze sa na nich hra lahko ( napr engl, rada MARK od mesa boogie abo tak) ale su aj take, ze tazsie sa z nich doluje ten spravy zvuk a dost zalezi na style hry ( JCM900, dual recfier...) a soldano by som asi zaradil k tym tazsim


Inak aj teba sa opytam, ty si hral na orignale Soldano? Alebo na tych vyssie uvedenych?
Terazky hram: Fender Telecaster, Tokai LC50, A&L Cutaway, NI Audio Kontrol 1
Terazky pocuvam: Blackfield, Dredg, Jeff Buckley, Jimi Hendrix, Fair to Midland, Smažíci se tykve, Gaate
Uživatelský avatar
spyros
 
Příspěvky: 291
Registrován: pát pro 15, 2006 13:46
Bydliště: Vysoké Tatry

Příspěvekod Mario Bross » pon srp 27, 2007 08:40

nie :) ale ak neveris skus sa opytat aj inde...mne sa na soldane niekedy zvuk doluje tazko :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

Příspěvekod Milan1 » pon srp 27, 2007 08:49

Pre mna je zas radost natom hrat a ani za boha by som ho uz nedal.... :D
IBANEZ RG 321 MH-RB (sh-4 a PAF Joe, Gotoh kobylka), Homemade celolampova hlava, Kustom QUAD ST412 A (4 x Vintage30), BOSS,
Uživatelský avatar
Milan1
 
Příspěvky: 490
Registrován: stř črc 12, 2006 09:31
Bydliště: Rybany

Příspěvekod Mario Bross » pon srp 27, 2007 09:11

Milan1 píše:Pre mna je zas radost natom hrat a ani za boha by som ho uz nedal.... :D


posli ukazky...ake mas na tom repro?
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

soldano

Příspěvekod hakn » pon srp 27, 2007 12:35

no, chlapi,
ja som si to dal urobit, aj s bednou a 2x12" celestionmi, nie ze by som to nezvladol, ale nemal som cas sa s tym babrat. robil mi to jeden znamy. urobil to celkom fajn, cisty zvuk je uplne ok, crunch sa mi tiez velmi paci, ale ten gain mi nejako brumi. Mam ibanezu z tej nizsej rady a dost ma to sere. este otazocka, pouzivate nejaky efekt v slucke? dik
hakn
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon led 08, 2007 10:47
Bydliště: East Slovakia

Příspěvekod pole » úte srp 28, 2007 02:37

hakn : najskor zemne slucky. mildo ich mal tiez dost prerabal som mu to cely den... A uplne bez naznakou brumu to bolo az ked som dal jednosmerne zhavenie 2 alebo troch prvych lamp a odtienil ich.
Uživatelský avatar
pole
 
Příspěvky: 401
Registrován: stř črc 05, 2006 08:17
Bydliště: Pezinok

Příspěvekod Milan1 » úte srp 28, 2007 07:08

pole píše:hakn : najskor zemne slucky. mildo ich mal tiez dost prerabal som mu to cely den... A uplne bez naznakou brumu to bolo az ked som dal jednosmerne zhavenie 2 alebo troch prvych lamp a odtienil ich.


Tak tak pole my to urobil a teraz je to tichucko ako anielik :D Velkla vdaka pole :wink:
IBANEZ RG 321 MH-RB (sh-4 a PAF Joe, Gotoh kobylka), Homemade celolampova hlava, Kustom QUAD ST412 A (4 x Vintage30), BOSS,
Uživatelský avatar
Milan1
 
Příspěvky: 490
Registrován: stř črc 12, 2006 09:31
Bydliště: Rybany

soldano

Příspěvekod hakn » úte srp 28, 2007 13:37

caute chlapci, tak dik za info, myslel, som si, ze to budu tie slucky, ale dalsia otazka, ktora sa mi natiske je: preco sa tie slucky neprejavuju pri clean/crunch kanali?
hakn
 
Příspěvky: 23
Registrován: pon led 08, 2007 10:47
Bydliště: East Slovakia

Příspěvekod Mario Bross » úte srp 28, 2007 16:21

ja mam striedave zhavenie a vobec nic nebrumi :)
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

Příspěvekod Milan1 » čtv srp 30, 2007 14:24

Mario Bross píše:
Milan1 píše:Pre mna je zas radost natom hrat a ani za boha by som ho uz nedal.... :D


posli ukazky...ake mas na tom repro?


Tu su nejake ukazky co som podomacky nahral. Je to nekvalitne ale dufam ze sa to bude dat vypocut a ako tak zachytit charakter zvuku. Sum v pozadi a zahuhlanost tonu spôsoboval lacny handsfree mic. ktorym som nahraval. Nazivo je to 100krat lepsie ale co uz....Ked budem mat poriadnu bednu a mic. urcite nieco nahram ale zatial nemam takze je to dost o nicom.... :D

tu je bedna ktorou som nahraval: :D
http://fotoalbumy.azet.sk/mildo123/sold ... ee4476c691

tu je prva nahravka:
http://www.edisk.sk/stahni/69006/horkyz ... .46MB.html

tu druha:
http://www.edisk.sk/stahni/43851/justic ... .03MB.html
IBANEZ RG 321 MH-RB (sh-4 a PAF Joe, Gotoh kobylka), Homemade celolampova hlava, Kustom QUAD ST412 A (4 x Vintage30), BOSS,
Uživatelský avatar
Milan1
 
Příspěvky: 490
Registrován: stř črc 12, 2006 09:31
Bydliště: Rybany

Příspěvekod styrioci » pát srp 31, 2007 09:42

otazka k tomu zhaveniu..nie je lepsie spravit jednosmerne zhavenie pre vsetky lampy ako dat striedave a potom kvoli brumu laborovat kolkym lampam dat jednosmerne aby brum prestal? predsalen jednosmerne zhavenie je menej nachylne na brum, nie?
Naposledy upravil styrioci dne pát srp 31, 2007 09:46, celkově upraveno 1
Obrázek
Uživatelský avatar
styrioci
 
Příspěvky: 3840
Registrován: čtv lis 03, 2005 12:46
Bydliště: Kosice, SR

PředchozíDalší

Zpět na Archiv

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků