kedy menit lampy

Moderátor: Moderators

Příspěvekod pee1 » čtv úno 08, 2007 15:38

No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.
EPI LP std, Cort mr100bk, JTS 8001D wireless, DM100, TO100, PB100, EQ, Zoom Gfx-1, Yam.DGX305, Orange Crush 30R 30W
---Zastavilo sa, a islo prec:---
Yam.RGX 121D, Epi PR100, Yam.APX-6A, Mars.AVT20, Mg100dfx, Vox AD30VT
Uživatelský avatar
pee1
 
Příspěvky: 233
Registrován: čtv led 01, 1970 01:00
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod Blaze » čtv úno 08, 2007 15:55

pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. ...


tak to si zahraj na riadnej lampe a potom henten prispevok vymazes ;)
Uživatelský avatar
Blaze
 
Příspěvky: 600
Registrován: stř čer 15, 2005 17:42
Bydliště: BA

Příspěvekod bony.exp » čtv úno 08, 2007 16:09

vcera som na koncerte odpalil elektronku, podla toho co tu pisete. velmi pulzuje hlasitost... :cry:

mam ale marshalla prepinatelneho z 20w na 50w, ja ho vsak pouzivam len v 20w mode, znamena to ze odpalena by mala byt len jedna elektronka? ale ked hra tak svietia obe... teda ak tie elektronky vymenim malo by to slapat?
a este co sa tyka biasu - ma ho nastavitelny aj marshall jcm 800?
diky :cry:
THE BRIGHT EYE - bandzone.cz/thebrighteye

VOX AC30 Blue Alnico
Fender Stratocaster MIM
Uživatelský avatar
bony.exp
 
Příspěvky: 990
Registrován: pon kvě 09, 2005 18:30
Bydliště: NMnV

Příspěvekod bony.exp » čtv úno 08, 2007 18:02

a ako vlastne zistim ci mam zle koncove ci preampove elektronky? zosik mam ho z bazaru a ma asi 18 rokov
THE BRIGHT EYE - bandzone.cz/thebrighteye

VOX AC30 Blue Alnico
Fender Stratocaster MIM
Uživatelský avatar
bony.exp
 
Příspěvky: 990
Registrován: pon kvě 09, 2005 18:30
Bydliště: NMnV

Příspěvekod pole » čtv úno 08, 2007 18:31

A preco si myslis ze si to odniesla prave lampa?
Mohlo tam odist hocico...
Najskor to zistis merakom pripadne prehadzovanim lamp medzi 2 ma aparatmi....
Ak to je jedna z koncovych a v jednej z nich okrem zhavenia ziari aj taky modry vyboj tak ta druha bude zla... Skus ju vytiahnut ci sa zvuk zmeni alebo nie...
Uživatelský avatar
pole
 
Příspěvky: 401
Registrován: stř črc 05, 2006 08:17
Bydliště: Pezinok

Příspěvekod jivo » pát úno 09, 2007 15:04

pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.


zas vymena lamp raz za rok, dva nie je az taka hrozna a za ten zvuk to urcite stoji. a da sa aj bez BIAs u a pokial poznas nejakeho elektrotechnika, nemas problem.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod Blaze » pát úno 09, 2007 16:33

jivo píše:
pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.


zas vymena lamp raz za rok, dva nie je az taka hrozna a za ten zvuk to urcite stoji. a da sa aj bez BIAs u a pokial poznas nejakeho elektrotechnika, nemas problem.


Jivo, to by musel sakra mastit casto a hlasno, aby to menil dva krat za rok. ja mam lampy rok a pol a furt to hra stejne.
Uživatelský avatar
Blaze
 
Příspěvky: 600
Registrován: stř čer 15, 2005 17:42
Bydliště: BA

Příspěvekod jivo » pát úno 09, 2007 18:00

Blaze píše:
jivo píše:
pee1 píše:No, ked citam taketo veci, tusim si lampac rozmyslim a kupim radsej poriadny tranzistor so simulaciami. Ked mi ma hrat kombo po kazdej vymene lamp trochu inac... hm nic moc. Alebo teda ked chcem peavey classic tak budem kupovat len original lampy. Sice budu asi drahsie ale co uz.


zas vymena lamp raz za rok, dva nie je az taka hrozna a za ten zvuk to urcite stoji. a da sa aj bez BIAs u a pokial poznas nejakeho elektrotechnika, nemas problem.


Jivo, to by musel sakra mastit casto a hlasno, aby to menil dva krat za rok. ja mam lampy rok a pol a furt to hra stejne.


napisal som za rok, dva, teda za jeden az dva roky :wink: . a aj to len pri castom hrani alebo koncertovani. pri menej casto, pouzivani vydrzia lampy v koncaku aj dlhsie a v predzosiku este ovela dlhsie. ale to som uz pisal na prvej strane :) .
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod Blaze » sob úno 10, 2007 11:29

:oops: zle som precital. sorry ;)
Uživatelský avatar
Blaze
 
Příspěvky: 600
Registrován: stř čer 15, 2005 17:42
Bydliště: BA

Příspěvekod jivo » sob úno 10, 2007 19:29

Blaze píše::oops: zle som precital. sorry ;)


v pohode :wink:
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod Headka » sob bře 01, 2014 00:50

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob čer 06, 2009 11:08
Bydliště: bRATISLAVA

Příspěvekod Headka » sob bře 01, 2014 00:51

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob čer 06, 2009 11:08
Bydliště: bRATISLAVA

Peawey

Příspěvekod Headka » sob bře 01, 2014 00:52

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob čer 06, 2009 11:08
Bydliště: bRATISLAVA

Příspěvekod Headka » sob bře 01, 2014 00:53

Ahojte, pri poslednych skuskach som zistil,ze moj zosik 6505+ nema taky zvuk ,aky mal..zda sa mi slabsi,je zahumlany,netlaci basy,nema gule..aspon sa mi zda,ze nie..ako som tu cital,zvyknu to robit lampy,ale ktore koncove,ci predzosilovac?pripadne,ake by ste doporucili..zosik mam 2 roky od novoty, hram na hlasitosti2,5-3 z 10 a gain 5.5 z 10
Headka
 
Příspěvky: 35
Registrován: sob čer 06, 2009 11:08
Bydliště: bRATISLAVA

Předchozí

Zpět na Archiv

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků