Program na nahravanie

Moderátor: Moderators

Příspěvekod pee1 » úte led 30, 2007 13:54

Dalsi tip ktory neodznel - N-Track Studio, Ja ho pouzivam uz odkedy som mal prvu 486-ku, vtedy v nejakej verzii 1.2 pre SB16 (chacha to bola rychlost) az dodnes samozrejme a som fakt nadmieru spokojny, vsetko perfektne facha nemrzne, nema to vysoke naroky na HW (ako napr. Sonar a Nuendo) je jednoduchsi na ovladanie a vsetko sa da intuitivne zvladat. Stoji par $, ale... Dnes uz je vo verzii 5, ja pouzivam stale 4.1.6 - ta je stabilna jak prasa (na Inteli a SB Audigy 2)
EPI LP std, Cort mr100bk, JTS 8001D wireless, DM100, TO100, PB100, EQ, Zoom Gfx-1, Yam.DGX305, Orange Crush 30R 30W
---Zastavilo sa, a islo prec:---
Yam.RGX 121D, Epi PR100, Yam.APX-6A, Mars.AVT20, Mg100dfx, Vox AD30VT
Uživatelský avatar
pee1
 
Příspěvky: 233
Registrován: čtv led 01, 1970 01:00
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod makovica » úte led 30, 2007 14:18

Ak chces ten link na Cooleditpro 2.1 tak posli sukromnu spravu, popslem ti ho.
Uživatelský avatar
makovica
 
Příspěvky: 55
Registrován: čtv říj 05, 2006 09:41

Příspěvekod barri » úte led 30, 2007 14:30

Ja pouzivam Acoustica Mixcraft a zatial som tam nenasiel ziadnu chybicku.
Az na to ze je to demo na 7 dni ale kto je sikovny a a obetuje par minut internetu moze zohnat serial code-y.
barri
 
Příspěvky: 27
Registrován: ned dub 16, 2006 15:36
Bydliště: Nitra

Příspěvekod Khaz » úte led 30, 2007 14:47

Tak tak, Acoustica Mixcraft je velmi dobra volba na take kvazi jednoduche nahravanie, mne sa v nej osobne robi o dooooost lepsie ako v Cool Edite, ktory som uplne zavrhol
Make your own ORIGINAL sound and STYLE !
bandzone.cz/tworeasons
www.4webdesign.sk - tvorba web stránok
Uživatelský avatar
Khaz
 
Příspěvky: 265
Registrován: sob dub 09, 2005 10:24
Bydliště: Malacky

Příspěvekod p81 » čtv úno 01, 2007 19:57

ako dostanem nahravku v kristal audio do nejakeho normalneho formatu (mp3, audioCD)??? nie som moc na pocitace :(
VHT Pittbull 50CL EQ
VHT 4x12 deliverance
VHT special 6 kombo
Epiphone LP Std Gibson 500T+SD SH2
Cort X6 Dimarzio Slapakove aktivky
Stamar LA 500
noname kombo 2x EL 34
boss CE3, DD3, PH2, BF2, NS2, CH2,
marshall shredmaster
H&K tubeman MKI
...
Uživatelský avatar
p81
 
Příspěvky: 1894
Registrován: ned srp 27, 2006 09:08
Bydliště: Dolný Kubín

Příspěvekod heafy » pát úno 02, 2007 08:04

audacity nebo goldwave
Cort EVL-Z4 (EMG 81+85)
Peavey ValveKing 112
Zoom G1X
GHS, Dunlop, Planet Waves

Obrázek
Uživatelský avatar
heafy
 
Příspěvky: 150
Registrován: pon lis 06, 2006 18:20
Bydliště: Hellview

Příspěvekod Predator » pát úno 02, 2007 09:15

Ani audacity, ani goldwave. Oba majú vysokú latenciu, keďže nepoužívajú nízkolatenčné audio servery (u Win ASIO, u Unix/Linux je to Jack audio server). A okrem toho sa v oboch prípadoch jedná o deštruktívnu editáciu zvuku, t.j. čo raz upravíš, to už nemôžeš vráti nazad.

Rozhodne odporúčam skúsi Ardour. Je to takmer kópia ProTools a na rozdiel od spomenutých editorov je plne funkčným nelineárnym strihovým editorom, teda umožňuje nedeštruktívny strih v reálnom čase. A ma doma program na legálnom systéme zadarmo, a ešte k tomu tak kvalitný, to je o niečom inom ako beža na crackovanom Cubase pod crackovaným WinXP.

Ja som si to skúsil rozchodi na svojom domácom FreeBSD stroji a bol som až prekvapený, ako sa to ovládaním a funkciami podobá na môj ProTools. A zvuk v pohode, čistý, bez zrnitosti, výpadkov a trhaní. Latencia je 2.9 ms, a to na úbohej integrovanej VIA AC97!!!

Akurát to chce pohra sa s tým, skompilova si program zo zdrojáku sám a ma aj systém vyladený tak, aby nebežali zbytočne iné veci, ako sú nevyhnutné.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Příspěvky: 2614
Registrován: úte črc 20, 2004 10:21
Bydliště: Východoslovenský kraj

Příspěvekod heafy » pát úno 02, 2007 11:22

Predator píše:Ani audacity, ani goldwave. Oba majú vysokú latenciu, keďže nepoužívajú nízkolatenčné audio servery (u Win ASIO, u Unix/Linux je to Jack audio server). A okrem toho sa v oboch prípadoch jedná o deštruktívnu editáciu zvuku, t.j. čo raz upravíš, to už nemôžeš vráti nazad.

Rozhodne odporúčam skúsi Ardour. Je to takmer kópia ProTools a na rozdiel od spomenutých editorov je plne funkčným nelineárnym strihovým editorom, teda umožňuje nedeštruktívny strih v reálnom čase. A ma doma program na legálnom systéme zadarmo, a ešte k tomu tak kvalitný, to je o niečom inom ako beža na crackovanom Cubase pod crackovaným WinXP.

Ja som si to skúsil rozchodi na svojom domácom FreeBSD stroji a bol som až prekvapený, ako sa to ovládaním a funkciami podobá na môj ProTools. A zvuk v pohode, čistý, bez zrnitosti, výpadkov a trhaní. Latencia je 2.9 ms, a to na úbohej integrovanej VIA AC97!!!

Akurát to chce pohra sa s tým, skompilova si program zo zdrojáku sám a ma aj systém vyladený tak, aby nebežali zbytočne iné veci, ako sú nevyhnutné.


promin ale na bezne nahravani kytary do pc bych asio neresil... pokud nechce nahravat profesinalne, goldwave postaci. a nevim jak si myslel to s tou destruktivni editaci, ptz goldwave ma undo.
Cort EVL-Z4 (EMG 81+85)
Peavey ValveKing 112
Zoom G1X
GHS, Dunlop, Planet Waves

Obrázek
Uživatelský avatar
heafy
 
Příspěvky: 150
Registrován: pon lis 06, 2006 18:20
Bydliště: Hellview

Příspěvekod Predator » pát úno 02, 2007 13:29

Pozri si nejaké články na google. Ja by som ti to vedel fundovane rozpísa, ale to by som napísal celý článok.

Ono je rozdiel medzi softom umožňujúcim iba "jeden či niekoľko krokov spä" a medzi HDR programami, ktoré umožňujú strihanie, presúvanie, efektovanie atď ... v reálnom čase, bez toho, aby sa deštruktívne zasiahlo do pôvodného nahratého materiálu.

A to má ďaleko väčšiu použiteľnos ako UNDO funkcia. Predstav si, že naefektuješ jednu stopu (napr. gitaru) a primiešaš ju medzi ostatné. Potom do toho nahráš x ďalších vecí a prevedieš x ďalších operácií. Až prídeš na to, že ten efekt tam nesedí a treba ho odstráni/upravi/vypnú .... čo urobíš? Dáš dvadsakrát UNDO a stratíš tri hodiny roboty, upravíš a potom to nahraješ/upravíš/postriháš/naefektuješ ešte raz? Alebo budeš robi vkuse iba Save/Load/Import audio to project?

Pre nelineárne strižné systémy je to jednoduchá vec - iba uberieš efekt na inkriminovanej stope .... lebo to, čo počuješ, je iba surový wav, ktorý je prehrávaný od istého miesta po isté miesto, upravený v reálnom čase. Tým, že na neho navesíš plugin EQ či reverb, sa ten súbor na disku nezmení, len sa preženie cez algoritmus a pustí do výstupu. Preto sa čokoľvek dá vzia spä - a bez akýchkoľvek konzekvencií na iné stopy v nahrávke.
Naposledy upravil Predator dne pát úno 02, 2007 13:42, celkově upraveno 2
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Příspěvky: 2614
Registrován: úte črc 20, 2004 10:21
Bydliště: Východoslovenský kraj

Příspěvekod kexik » pát úno 02, 2007 13:36

p81 píše:ako dostanem nahravku v kristal audio do nejakeho normalneho formatu (mp3, audioCD)??? nie som moc na pocitace :(

das renderovat do wav suboru a z neho vyrobis audio cd lubovolnym vypalovacim softom, vsetky to vedia
na vyrobu mp3 existuje milion freewarovych programov, google... musis si najst taky, co ti vyhovuje
kexik
 
Příspěvky: 465
Registrován: pon kvě 01, 2006 11:37
Bydliště: grenoble

Příspěvekod kexik » pát úno 02, 2007 14:08

predator: tebe sa podarilo rozbehat ardour na windows? potom to ale nema midi, nie?
all: ked chcete skusit ardour, tak idealne v linuxe, su aj specialne distribucie linuxu pre muzikantov (demudi)
kexik
 
Příspěvky: 465
Registrován: pon kvě 01, 2006 11:37
Bydliště: grenoble

Příspěvekod Predator » pát úno 02, 2007 14:34

Nie na Windows, na FreeBSD. To je taká moja špecialita, nie je to Linux, patrí to medzi klasické Unixy a tak sa mi zapáčil, že ho mám všade, kde sa dá - v robote aj doma. Len v štúdiu mám ProTools pod WinXP, ale doma Windowsy zásadne nepoužívam. A MIDI doma nemám, lebo moja integrovaná zvukovka na domácom kompe to nepodporuje. Keď je niečo pripojené na nete, tak by to mal by jedine UNIX.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Příspěvky: 2614
Registrován: úte črc 20, 2004 10:21
Bydliště: Východoslovenský kraj

Příspěvekod kexik » pon úno 05, 2007 16:37

ok, kazdopadne ma free kompiler v systeme :)
ja by som si kompilovat ardour netrufal a navyse (aspon v linuxe) on spolupracuje s jack-om (ladspa frontend cez ktory ide veskere audio, midi aj efektenie), cize musis donutit dva montrozne sw baliky aby v realnom case spolupracovali... pre zaciatocnika skoro nemozne, preto odporucam skor hotove linuxove distro, ktore navalis a (vacsinou) hned ide... demudi je postavene na starsom debiane (woody), co je celkom seriozna distribucia, a cela instalacia prebieha viacmenej v grafickom rezime + system sam je skoro kompletne ovladany z gui (nejaky starsi gnome, koli rychlosti), takze clovek neznaly linuxovej syntaxe neutrpi sok
kexik
 
Příspěvky: 465
Registrován: pon kvě 01, 2006 11:37
Bydliště: grenoble

Příspěvekod yngsteen » úte úno 06, 2007 07:32

Ja som si len tak zo zvedavosti po prečítaní tohoto vlákna nahodil Ardour pod Ubuntu 6.06 LTS. Všetko cez správcu balíčkov. Žiadny vačší problém pri inštalácii nebol, teda potom keď mi docvaklo že musím nainštalova aj Jack audio server :). A vyzerá to že to funguje, teda aspoň nahrávanie cez mikrofón. Inak je to veľmi zaujímavý soft.
Uživatelský avatar
yngsteen
 
Příspěvky: 73
Registrován: čtv pro 07, 2006 10:12
Bydliště: SR

Příspěvekod Predator » úte úno 06, 2007 07:48

Ináč na Ardoure mi je sympatické to, že jeho editor aj mix ako keby z oka vypadli tým z ProTools ... fakt hodne podobný design aj funkcionalita. Uznávam, že pre začiatočníka, čo pozná tak akurát Goldwave alebo Audacity, je to asi dos zložité, ale keď sa na tom naučí robi, tak za ProTools sa rozhodne nestratí.
Nezabúdajme na to, že sme muzikanti a treba hlavne hra a tvori ... a nie vybíja sa nezmyselnou nenávisou ku ¾uïom s iným názorom.
Predator
 
Příspěvky: 2614
Registrován: úte črc 20, 2004 10:21
Bydliště: Východoslovenský kraj

Příspěvekod Mario Bross » úte úno 06, 2007 16:11

Pocujte mam jednu otazku..mam cubase a bicie mam v midi spravene v guitar pro...no ponahravam gitary vsetko v pohode ale ked chcem celu pesnicku vyexportovat do wavu alebo mp3 tak mi to vyexportuje len gitary a bicie nie....v com je problem? :?
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

Příspěvekod styrioci » úte úno 06, 2007 20:26

skus skonvertovat bicie z midi do waw alebo MP3 a hodit to v cubase ako dalsiu stopu..ak sa da :wink:
Obrázek
Uživatelský avatar
styrioci
 
Příspěvky: 3840
Registrován: čtv lis 03, 2005 12:46
Bydliště: Kosice, SR

Příspěvekod TheEdges » úte úno 06, 2007 20:33

wait a moment,bicie sa daju nahrat v guitar pro?myslim ci sa daju tam skomponovat,sak viete ako to myslim
TheEdges
 
Příspěvky: 408
Registrován: čtv led 11, 2007 16:36
Bydliště: svidnik

Příspěvekod Mario Bross » úte úno 06, 2007 20:49

styrioci píše:skus skonvertovat bicie z midi do waw alebo MP3 a hodit to v cubase ako dalsiu stopu..ak sa da :wink:


to som skusal z GP exportnut ale boli strasne na****...tiche nevyrazne...
Ibanez SZ520QM,
Soldano SLO-100(homemade),
Obrázek


------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Mario Bross
 
Příspěvky: 1452
Registrován: úte bře 07, 2006 22:06
Bydliště: Ilava

Příspěvekod styrioci » úte úno 06, 2007 20:50

TheEdges píše:wait a moment,bicie sa daju nahrat v guitar pro?myslim ci sa daju tam skomponovat,sak viete ako to myslim

hocijake midi-cko si mozes importnut do GP tam povyhadzujes vsetko okrem bicich a mas po probleme..daju sa tam robit aj bicie ale dost komplikovane to je :D
Obrázek
Uživatelský avatar
styrioci
 
Příspěvky: 3840
Registrován: čtv lis 03, 2005 12:46
Bydliště: Kosice, SR

PředchozíDalší

Zpět na Archiv

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron