Moderátor: Moderators
G|--55--77--887755|--335577--775533
D|55--55--55------|33------33------
G|--/--/--///|--///--///
D|/--/--/------|/------/------
E|--------------7h-12p-7-----------|--------------7h-12p-7----------|
B|------------8----------8---------|------------8----------8--------|
G|----------9--------------9-------|----------9--------------9------|
D|--------9------------------9-----|--------9------------------9----|
A|--7h-10----------------------10p-|--7h-10----------------------10-|
E|---------------------------------|--------------------------------|
h - hammer on
p - pull off
mcmaros píše:Ja si myslim, ze najlepsia rada je ze netreba nad tym velmi rozmyslat. Napriklad to co napisal vid zahram aj ked zacnem prvu notu hrat zvrhu alebo aj odspodu uplne normalne a vobec nad tym nerozmyslam. Nerozhodujem sa ani z ktorej strany zacnem, nerozmyslam nad tym a necham to na ruku.
No ved je to arpeggio hrane sweep pickingom. Ale nim sa hraju asi iba arpeggia (alebo skoro vzdy?).
inak, toto by aj mna zaujimalo: ako robite ked treba prejst o strunu nizsie/vyssie na ten isty prazec? normalne podstivo prejst prstom na dalsiu strunu? Lebo prave s tymto mam najvecsi problem.
Este k tomu ci len arpeggia, nieje to vzdy. Ja mam jeden riff co vyzera asi takto: (je tu len kusok, pre predstavu)
Kód:
G|--55--77--887755|--335577--775533
D|55--55--55------|33------33------
Ja si myslim, ze najlepsia rada je ze netreba nad tym velmi rozmyslat.
@dam píše:Mne sa paci toto video.... Ale este som sa tomu dost dlho nevenoval, aby som to zvladal.... http://www.youtube.com/watch?v=nb_0fQwtwgo
vid píše:Henten friedman vyzera dost prstolomne, to hra economy pickingom?
fataljoe píše:v kazdom instruktaznom videu sa opakuje veta : "starting with the down stroke"
blazej píše:arpeggio je rozklad akordu zahrany po jednom tone. kludne ho mozes zahrat tappingom na jednej strune. stale to bude arpeggio.
Drvic píše:Do riti! Ja chcem Paula Gilberta za ucitela!!!
mcmaros píše:fataljoe píše:v kazdom instruktaznom videu sa opakuje veta : "starting with the down stroke"
Ta prva nota sa akoby neratala do toho sweepu. Aj Paul Gilbert v tom videu co dal @dam povedal, ze tie tri noty co hra "jednym tahom" bez striedaveho trsatka je "sweep". Proste sweep chapem ako iba tie noty co prejdem bez striedaveho trsatka iba jednym smerom napr. aj cez 6 strun. A jasne, ze tu prvu notu je pravdepodobne potrebne zahrat inym smerom, aby som potom plynule klzol trsatkom bez zasekavania sa dalsim smerom.
Zpět na Gitarove techniky a teoria
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků