Nové snímáče, SD,

Moderátor: Moderators

Nové snímáče, SD,

Příspěvekod Hudko » pát črc 01, 2011 08:07

Rád by som sa opýtal .... Neukamujte ma... Mám epiphone sheraton II ebony a chcel by som tam švacnú nové snímače lebo tie epiphone 57 mi neako asi nesedia a chcem hra rock, poprock. Takže nové snímače. Ale keby tam dám sd tie ktoré sa dajú aj rozdeli na singel tak by som musel meni aj potáky , ale skúste mi poveda ako by som na tejto gitare vymenil potenciometre? Oni suuž vdreve a nije žiadny poklop ako sa ku ním dosta. Mám stach s toho že ak budem chce meni snímače bude ju treba "rozlúpnu"
Alebo je neaky SD snímač pri ktorých netreba meni potenciometre?
Uživatelský avatar
Hudko
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát črc 30, 2010 16:46
Bydliště: Partizánske

Příspěvekod ~beowulf~ » pát črc 01, 2011 08:11

Určite? Skús da foto, nejaký prístup tam bude musie by. ja si zatiaľ tú gitaru vygooglim a obzriem..

edit: veru, vzadu vraj nijaký panel nie je, všetku elektroniku tam museli napcha cez prednú stranu, a snímače nakoniec. To by som videl aj na odborníka, sám by som si asi semi-hollow gitaru nerozoberal.
Naposledy upravil ~beowulf~ dne pát črc 01, 2011 08:17, celkově upraveno 1
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Uživatelský avatar
~beowulf~
 
Příspěvky: 1805
Registrován: stř dub 12, 2006 08:37
Bydliště: DCA n/V

Příspěvekod Hudko » pát črc 01, 2011 08:14

určite zmesti.... Je to pololubovka ako maju napríklad foo figters no a tam je vyfrezované dos miesta... Normálne to je na vrchnej doske prirobené a potom tu dosku tam prilepili asi. žiadny prístup nič. :) Mám s toho divné pociti
Uživatelský avatar
Hudko
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát črc 30, 2010 16:46
Bydliště: Partizánske

Příspěvekod Hudko » pát črc 01, 2011 08:20

No jasné samozrejme že nie....
No a odborník akože tu gitaru "rozlupne? ak ano o to asi zaujem nemám.
Existuje taký neaky snímač napriklad od už spomínaneho SD aby mal takú škálu clean až po teda rock, ale aby somiba tie staré dal preč dal tam nový , spojil káble a je ? existuje niečo také
Uživatelský avatar
Hudko
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát črc 30, 2010 16:46
Bydliště: Partizánske

Příspěvekod kubeno » pát črc 01, 2011 08:20

kamos takto daval menit snimac na ibanez artcore, tiez pololubovka, chudak typek co mu to robil sa musel drbkat cez tie vyrezy :D ale bez zasahu do tela gitary takze sa to da
Fender Stratocaster Jim Root signature powered by Seymour Duncan SH2+SH4

Ibanez V72E
Kustom Defender 5H
Blackstar HT Stage 100
Uživatelský avatar
kubeno
 
Příspěvky: 603
Registrován: sob pro 12, 2009 15:43
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod ~beowulf~ » pát črc 01, 2011 08:23

Hej, práve čítam, že chalani menia poáky cez "f" výrezy.. Potom je dobré okolo hriadeľa nového potenciometra ovinú motúz či strunu a na svoje miesto ho vtiahnu. Lebo prstíky asi stači nebudú.

Èítanie napríklad tu:
http://homerecording.com/bbs/equipment- ... nt-269078/

A tu sa vraví, že často sa všetka elektronika mení cez otvor pod snímačom:
http://www.thegearpage.net/board/archiv ... 40406.html
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Uživatelský avatar
~beowulf~
 
Příspěvky: 1805
Registrován: stř dub 12, 2006 08:37
Bydliště: DCA n/V

Příspěvekod Hudko » pát črc 01, 2011 08:28

No asi u mna cez "F-ko" ,lebo pod snímčom moc diera nieje. ďakujem chaloši že ste mi pomohli, len neviem komu to teraz mám da spravi.
Netušíte koľko by asi zobral za to?
Uživatelský avatar
Hudko
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát črc 30, 2010 16:46
Bydliště: Partizánske

Příspěvekod Hudko » pát črc 01, 2011 08:30

kubeno píše:kamos takto daval menit snimac na ibanez artcore, tiez pololubovka, chudak typek co mu to robil sa musel drbkat cez tie vyrezy :D ale bez zasahu do tela gitary takze sa to da

Artcore ma tie výrezy o mnoho vačšie ale aj nevkusnejšie. Cez to by som tam aj jadrovu ponorku vopchal ,ale skus pozre epi sheraton ako vyzeraju
Uživatelský avatar
Hudko
 
Příspěvky: 70
Registrován: pát črc 30, 2010 16:46
Bydliště: Partizánske

Re: Nové snímáče, SD,

Příspěvekod Drvic » pát črc 01, 2011 20:58

Hudko píše:Rád by som sa opýtal .... Neukamujte ma... Mám epiphone sheraton II ebony a chcel by som tam švacnú nové snímače lebo tie epiphone 57 mi neako asi nesedia a chcem hra rock, poprock. Takže nové snímače. Ale keby tam dám sd tie ktoré sa dajú aj rozdeli na singel tak by som musel meni aj potáky , ale skúste mi poveda ako by som na tejto gitare vymenil potenciometre? Oni suuž vdreve a nije žiadny poklop ako sa ku ním dosta. Mám stach s toho že ak budem chce meni snímače bude ju treba "rozlúpnu"
Alebo je neaky SD snímač pri ktorých netreba meni potenciometre?


Skus sa na to spytat Igora Kellera.

ENGL Invader 100
ENGL E520 Preamp
Korg DTR-1000
Gerhat TubePower 60 (2xEL34 =C=)
ENGL 212VH (C90+V30)
Marshall MF400 (G12K-100)

Jackson SL3 - BKP Painkiller bridge
ESP/LTD M-400 (2x EMG 81)
Uživatelský avatar
Drvic
 
Příspěvky: 1764
Registrován: pát lis 04, 2005 14:07
Bydliště: Pezinok <-> Sered

Příspěvekod karoles » pon úno 13, 2012 23:23

zdravim, kedze sa tu spomina epi sheraton II nebudem zakladat novu temu... rad by som tu svoju vylepsil s Gibson P-57 Classic, Gibson P-90 alebo nieco podobne od Gibsona (490R, 498T).. lenze tie snimace som zatial nedrzal v ruke a rozmyslam ci bude nejaky problem v ich instalacii.. napr vo velkosti alebo uz so spominanymi potakmi...

ak mate aj nejake skusenosti s tymito snimacmi, kludne piste nejake odporucania, ktore sa viac hodia k lubovej gitare, na styl nieco ako KOL, dakujem za odpovede :)
karoles
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv čer 15, 2006 16:30
Bydliště: Bratislava


Zpět na Snimace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků