Line 6 pod X3 (ne live!!!) a zapojení do smyčky aparátu

Moderátor: Moderators

Line 6 pod X3 (ne live!!!) a zapojení do smyčky aparátu

Příspěvekod Vacek11 » úte dub 27, 2010 13:37

Zdravím, zhruba půl roku su šastným majitelem Pod X3 (fazole). Doposud jsem ho používal doma na nahrávání kytary a cvičení... Zajímalo by mne, zda by šel zapojit do efektové smyčky aparátu, s tím, že bych ho využíval pouze na modulační efekty? Co vím tak Pod X3 live má přímo nějaké vystupy označené jako FX Loop, kdežto "běžná verze" pod x3 takové výstupy nemá. Znamená to, že je nemožné ho zapojit do efektové smyčky? Šlo by to nějak pořešit? Nerad bych Poda poškodil. Manuál o tomto problému jaksi mlčí :( Zjistil jsem, že se k němu dá připojit FBV pedál, ale to je tak vše. Děkuju za odpověď, rád případně doplním informace.... :!: 8)
Kytara AV EMG 81 + 85
Peavey 6505+
Box Orange PPC412AD
Mark Tremonti Power Wah
DR EH7 strings
Uživatelský avatar
Vacek11
 
Příspěvky: 101
Registrován: pát čer 01, 2007 15:20
Bydliště: UH, Kopanice

Příspěvekod Ivan.ps » úte dub 27, 2010 13:59

Osobne si myslím, že by to nemal by problém. Ja som takto používal Zoom G2.1u a to tiež nieje efekt určený priamo do slučky a hralo mi to bez problémov.
Roland RD-700NX, Korg PA-600, TC Helicon Harmony-M, RCF ART-310A MK III, Mackie 802 VLZ 3, AKG K-240 MKII, Vintage V100, Zoom G2Nu
Uživatelský avatar
Ivan.ps
 
Příspěvky: 571
Registrován: sob pro 31, 2005 12:44
Bydliště: Nové Zámky

Příspěvekod Vacek11 » úte dub 27, 2010 14:57

Ivan.ps píše:Osobne si myslím, že by to nemal by problém. Ja som takto používal Zoom G2.1u a to tiež nieje efekt určený priamo do slučky a hralo mi to bez problémov.


Ok, tzn. vyvést kabel ze vstupu pro nástroj na podu do send efektové smyčky a pak další kabel z výstupu poda (má dva - levý a pravý) do returnu smyčky, je to tak?

Asi je jedno z kterého výstupu povedu kabel, zda z levého či pravého, do sterea to zapojovat nebudu, ledaže bych připojil druhý boxík :D

Obrázek

Obrázek
Kytara AV EMG 81 + 85
Peavey 6505+
Box Orange PPC412AD
Mark Tremonti Power Wah
DR EH7 strings
Uživatelský avatar
Vacek11
 
Příspěvky: 101
Registrován: pát čer 01, 2007 15:20
Bydliště: UH, Kopanice

Příspěvekod Krutko » úte dub 27, 2010 15:07

inac to ani nevies skusit ako cez nastrojovy vstup a output, teoreticky neviem ci to bude fungovat ale urcite sa tym nic nepokazi ked vyskusas, ale radsej by to chcelo upgrade na x3 pro ked to chces pouzivat aj s aparatom, ja osobne odkedy mam xt pro s lampovym koncom uz nechcem ine,
Krutko
 
Příspěvky: 861
Registrován: úte pro 05, 2006 16:19
Bydliště: mesto neresti

Příspěvekod asdfg » stř dub 28, 2010 10:42

Ja pouzivam rovnakym sposobom PodXT, uplne bez problemov
Uživatelský avatar
asdfg
 
Příspěvky: 201
Registrován: pon úno 20, 2006 13:04
Bydliště: BB

Příspěvekod Vacek11 » stř dub 28, 2010 15:27

asdfg píše:Ja pouzivam rovnakym sposobom PodXT, uplne bez problemov


A jaký konktétní přepínač k tomu Podu používáš? A ještě jedna věc, projevuje se ti zapojení podu ve smyčce nějak negativně na signálu? Myslím ořezávání výšek, brum apod... :) (Samozřejmě to vyzkouším, ale zatím sedím jenom v práci, takže nezbývá času :? )
Kytara AV EMG 81 + 85
Peavey 6505+
Box Orange PPC412AD
Mark Tremonti Power Wah
DR EH7 strings
Uživatelský avatar
Vacek11
 
Příspěvky: 101
Registrován: pát čer 01, 2007 15:20
Bydliště: UH, Kopanice

Příspěvekod Vacek11 » úte led 24, 2012 07:27

Ahoj. Obnovuji starší téma... Momentálně řeším problém, jak správně zapojit do poda x3 dva mikrofony a přes ně následně nahrávat zkoušky kapely. Pod x3 má dva vstupy, jeden je s klasickým xlr konktorem pro připojení mikrofonu a druhý je vstup pro nástroj, který lze ovšem také použít k připojení mikrofonu... Když tedy takto zapojím do poda 2 mikrofony a spustím DAW a nahrávání, tak je to nahrané strašně potichu. Nevím jak a kde správně nastavit citlivosti vstupů apod. Popravdě, z manuálu nejsu příliš moudrý... Nemáte s tím někdo zkušenosti-tedy zkušenosti s nahráváním pomocí poda a dvou mikrofonů zapojených do něj? Ještě jeden dotaz, je mikrofonní kabel mono nebo stereo? k připojení mikrofonu do (nástrojového) vstupu jsem použil mono kabel. Nevím či je to tak správně :? Díky za každou reakci... M.
Kytara AV EMG 81 + 85
Peavey 6505+
Box Orange PPC412AD
Mark Tremonti Power Wah
DR EH7 strings
Uživatelský avatar
Vacek11
 
Příspěvky: 101
Registrován: pát čer 01, 2007 15:20
Bydliště: UH, Kopanice

Příspěvekod atlass » úte led 24, 2012 12:32

podla mna ten pod je rieseny ze bud pouzijes jeden alebo druhy vstup...
tj ze ked si tam zapojil 2 mikrofony tak si ich zapojil paralelne a isli cez jeden predzosilnovac (preto to je aj potichu)... da sa to spoznat aj tym ze sa to nahrava vsetko do 1 stopy...
neodporucam toto riesenie...
ak chces pouzit viacej mic. tak si musis kupit nejaky mensi mix a ten potom zapojit do toho podu.... (ale stale to bude v 1stope)
mikrofonny kabel je mono... (ale ak je symetricky su v nom 3kable)
Cort X-11
Peavey 6505
Homemade Head(celolampa)
Harley Benton G412A (Celestion Vintage 30)
Behringer UM 100
Uživatelský avatar
atlass
 
Příspěvky: 339
Registrován: úte pro 06, 2005 20:25

Příspěvekod Vacek11 » úte led 24, 2012 13:26

Dík za reakci. Pod x3 má 2 samostatné signálové cesty, dá se tam zapojit třeba kytara a tu zefektovat a zároveň i mikrofon a zefektovat zpěv, takže by to nějak mělo jít. Jsou tam dva vstupy, myslím si tedy, že by to měla být jakoby dvoukanálová zvukovka. V DAW mi to nahrávalo na dvě samostatné stopy... Spíš to bude asi o nastavení DAW a Podu. Nikde jsem neobjevil, že by měl do poda někdo zapojené dva mikrofony.. proto jsem se ptal. No musím s tím ještě polaborovat a uvidím, či nakonec nebude lepší řešení přes mix jak píšek. Každopádně dík za dobrý nápad.
Kytara AV EMG 81 + 85
Peavey 6505+
Box Orange PPC412AD
Mark Tremonti Power Wah
DR EH7 strings
Uživatelský avatar
Vacek11
 
Příspěvky: 101
Registrován: pát čer 01, 2007 15:20
Bydliště: UH, Kopanice

Příspěvekod atlass » úte led 24, 2012 13:45

no ak to nahrava do 2 stop samostatne tak moja uvaha bola mylna :? no v tom pripade ti nezostava nic ine ako pohrat sa s nastavenim toho programu a podu... skusal si aj to tlacitko XLR input level? ak pouzivas na nahravanie kondenzatorovy mikrofon tak ten potrebuje napajanie....
Cort X-11
Peavey 6505
Homemade Head(celolampa)
Harley Benton G412A (Celestion Vintage 30)
Behringer UM 100
Uživatelský avatar
atlass
 
Příspěvky: 339
Registrován: úte pro 06, 2005 20:25

Příspěvekod ~beowulf~ » úte led 24, 2012 20:05

A hlavne sa pozrie na tú symetriu signálu. Symetrický je nielen čistejší, ale aj hlasnejší, len musí by kábel dobre zapojený.
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Uživatelský avatar
~beowulf~
 
Příspěvky: 1805
Registrován: stř dub 12, 2006 08:37
Bydliště: DCA n/V

Příspěvekod Vacek11 » úte led 24, 2012 20:39

tak jsem se s tím dnes trošku pohrál a co se tyče vstupu s konektorem xlr, tak jeho intenzita lze regulavat otočným potenciometrem přímo na podu, jak píše kolega výš. Ale citlivost nástrojového vstupu zřejmě na podu nastavit nijak nejde. V menu podu sice lze na tento vstup nastavit "Mic" anebo "guitar", ale to je tak všechno. žádná regulace :-( Vypadá to tak, že budu zkoušky kapely nahrávat pouze na jeden mikrofon... Co se týče kabelů, tak jsem do nástrojového vstupu zkoušel dát jak mikrofonní kabel se stereo jackem, tak i kabel s mono jackem. Lepší mi to připadlo s monokabelem. Nicméně v DAW i když jsem nic nenahrával a ve zkušebně bylo ticho, tak mikrofon zapojený do nástrojového vstupu jakoby vykazoval V DAW na ukazateli signal (tak do poloviny škály... nevím čím to mohlo být
Kytara AV EMG 81 + 85
Peavey 6505+
Box Orange PPC412AD
Mark Tremonti Power Wah
DR EH7 strings
Uživatelský avatar
Vacek11
 
Příspěvky: 101
Registrován: pát čer 01, 2007 15:20
Bydliště: UH, Kopanice


Zpět na Efekty

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron