Domáce štúdio (2.čas - SOFTWARE)

domáce štúdio, rady, tipy, riešenie problémov, softvér, hardvér

Moderátor: Moderators

Příspěvekod Marek512 » úte říj 21, 2008 13:28

cawte nema niekto z vas steinber ggroove agent bicie alebo nieco podobne kde si moem spravit bicie :wink: take mylsim ze namakane
Marek512
 
Příspěvky: 219
Registrován: pát črc 18, 2008 14:25
Bydliště: trnava

Příspěvekod Marek512 » stř říj 22, 2008 14:36

no mam fruity loops a mam tam vynikajuce smaple bicich a co cchem spravit am midi bicie spravene a neda sa to nejako automaticky prehodit na sample dik aby tamboli zvuky stych samplov
Marek512
 
Příspěvky: 219
Registrován: pát črc 18, 2008 14:25
Bydliště: trnava

Příspěvekod Wua » čtv led 22, 2009 13:42

prosim ta,pis normalne ak ocakavas ze ti niekto normalne poradi.Vdaka. :wink:
Yamaha RBX270,Hartke3500BassTop head,
Ashdown MAG 410,Korg AX3B
Uživatelský avatar
Wua
 
Příspěvky: 1196
Registrován: pát čer 24, 2005 22:29
Bydliště: Modra

Příspěvekod Doldy » úte pro 01, 2009 10:19

ahojte, co sa tyka nahravania som totalny zaciatocnik, hardwarovo som uz vybaveny, ale neviem aky software. co som zatial stihol nastudovat a co mi nie je jasne je to kazdy soft si zaznam uklada vo svojom formate. zaujimalo by ma ci kvalita zaznamu zavisi od toho v akom softe je to nahrate a ci je kazdy soft schopny to potom konvertovat z toho svojho formatu povedzme napr. do mp3. jeden chlapik mi hovoril ze kvalita "suroveho" zaznamu je rovnaka v podstate vsade (pri nastaveni rovnakych parametrov samozrejme...) je jedno ci je to nahrane v profi alebo nejakom zakladnom softe. software to neovplyvnuje, az funkcie softwaru davaju tomuto surovemu zaznamu "zivot". je to pravda?
Doldy
 
Příspěvky: 104
Registrován: pát lis 13, 2009 09:34
Bydliště: Zlaté Moravce

Příspěvekod ~beowulf~ » úte pro 01, 2009 10:51

Poopravím. Softy si neukladajú záznamy vo svojom formáte.. Ak máš záznamom na mysli zvukovú nahrávku, tak každý nahráva do štandardného audiosúboru. Akurát, že PROJEKT ukladá každý do svojho natívneho formátu. To treba rozlišova.
Väčšina SW dokáže exportova do mp3, ale bežný postup je export do bezstratového formátu, najčastejšie wav s rozlíšením CD audio (44 kHz, 16-bit) - alebo často aj vyšším. Stratové prekódovanie do mp3, ogg, wma atd., sa robí až následne.
Pokiaľ si začiatočník, je v podstate jedno aký SW si vyberieš.
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Uživatelský avatar
~beowulf~
 
Příspěvky: 1805
Registrován: stř dub 12, 2006 08:37
Bydliště: DCA n/V

Příspěvekod Doldy » úte pro 01, 2009 11:29

teraz robim s nero wave editor, len mam pocit ze tam sa da nahravat iba jedna stopa, takze rozmyslam nad GuitarRig - mal som nainstalovane demo - krasne jednoduche ovladanie, dobre efekty len neviem ci sa aj tu da nahravat viac stop (neviem ci pouzivam tento pojem - stopa - spravne...proste chcem nahrat dve gitary do jeden skladby, ale nie synchrónne) a nevidel som tam ani funkciu exportovania do waw alebo ine.
Doldy
 
Příspěvky: 104
Registrován: pát lis 13, 2009 09:34
Bydliště: Zlaté Moravce

Příspěvekod Krutko » úte pro 01, 2009 11:47

Doldy píše:teraz robim s nero wave editor, len mam pocit ze tam sa da nahravat iba jedna stopa, takze rozmyslam nad GuitarRig - mal som nainstalovane demo - krasne jednoduche ovladanie, dobre efekty len neviem ci sa aj tu da nahravat viac stop (neviem ci pouzivam tento pojem - stopa - spravne...proste chcem nahrat dve gitary do jeden skladby, ale nie synchrónne) a nevidel som tam ani funkciu exportovania do waw alebo ine.


tu si stiahni toto http://www.cockos.com/reaper/download.php
stlac ctrl+t pre vytvorenie novej stopy na ktorej len aktivujes odposluch aby si sa pocul (mal by to byt maly reprak), kliknes hore do prazdneho priestoru stopy kde ti vyhodi moznosti pridania efektov na stopu a tam si das guitar rig a mozes nahravat, guitar rig ani ziadne vst instrumenty predsa nie su na nahravanie
btw, to ty si daval rozumy o bastardeni zvuku vstckami? :D
najprv zacni s nastudovanim zakladnych pojmov a mozno o par rokov sa budeme moct bavit co bastardi zvuk. ja ti vsak garantujem, ze v zaciatkoch ti bude bastardit zvuk len tvoja nevedomost
Naposledy upravil Krutko dne úte pro 01, 2009 11:51, celkově upraveno 1
Krutko
 
Příspěvky: 861
Registrován: úte pro 05, 2006 16:19
Bydliště: mesto neresti

Příspěvekod ~beowulf~ » úte pro 01, 2009 11:51

To preto, že Nero wave editor ani Guitar Rig nie sú programy na nahrávanie a mixáž hudby..
Potrebuješ tzv. "multitrack" (multitrack recording software), resp. DAW (digital audio workstation) - to je software určený na viacstopé nahrávanie, mixáž, strih, atd. Zároveň je to hostiteľská aplikácia (host) pre VST či iné pluginy, medzi ktoré patrí aj Guitar Rig. Ako samostatná aplikácia sa GRig nepoužíva na nahrávanie, ale na cvičenie, domáce hranie, či v niektorých prípadoch živé hranie. Počuj, čítal si vôbec túto tému a iné na fóre? Je tu plno informácií, nechce sa mi vypisova duplicity, navyše mojim laickým nepresným jazykom.
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Uživatelský avatar
~beowulf~
 
Příspěvky: 1805
Registrován: stř dub 12, 2006 08:37
Bydliště: DCA n/V

Příspěvekod Doldy » úte pro 01, 2009 12:16

krutkovi: ano, o tom"bastardzeni" hudby VST-ckami som pisal ja, ale len pod vplyvom ako pises mojej nevedomosti, pretoze som myslel ze VST su iba virtualne hudobne nastroje...takze sa hlboko ospravedlnujem, vies ja sa venujem viac samotnej hudbe ako technike pre hudbu takze pardon! a to nemyslim ironicky
beowulfovi: dakujem za rozumne vysvetlenie, k zvukovke som dostal protools m-powered essential, ale v tom sa vobec nevyznam, mozno ked nad tym posedim tak na to pridem, tam sa da robit multitrack. da sa protools porepojit s tym guitar rig?
Doldy
 
Příspěvky: 104
Registrován: pát lis 13, 2009 09:34
Bydliště: Zlaté Moravce

Příspěvekod jivo » stř pro 02, 2009 13:51

~beowulf~ píše:navyše mojim laickým nepresným jazykom.


ja len z s tvojim nepresnym laickym jazykom pises podla mna jedny z najuzitocnych prispevkov v tomto fore, co som si vsimol :wink:
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod jivo » stř pro 02, 2009 13:52

Doldy píše:krutkovi: ano, o tom"bastardzeni" hudby VST-ckami som pisal ja, ale len pod vplyvom ako pises mojej nevedomosti, pretoze som myslel ze VST su iba virtualne hudobne nastroje...takze sa hlboko ospravedlnujem, vies ja sa venujem viac samotnej hudbe ako technike pre hudbu takze pardon! a to nemyslim ironicky
beowulfovi: dakujem za rozumne vysvetlenie, k zvukovke som dostal protools m-powered essential, ale v tom sa vobec nevyznam, mozno ked nad tym posedim tak na to pridem, tam sa da robit multitrack. da sa protools porepojit s tym guitar rig?


pro tools je presne to co potrebujes, skus si pozriet na youtube nejake instruktazne videa alebo si precitat navod, s trochou snahy zistis, ze to zakladne ovladanie je velmi jednoduche.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod Doldy » stř pro 02, 2009 15:03

vcera som nad tym pro tools sedel do jednej v noci, naozaj to nie je az take komlikovane ako sa zda len ma jednu chybicku - fachci iba s hardwarom od M-audio, takze bez neho ten pro tools ani nespustim - ale hold to je politika firmy, co uz... a marne som tam hladal nejaku funkciu na sposob NOISE REDUCTION, nevie niekto ci tam take nieco existuje? mozno sa to da stiahnut ako dodatocny plug-in, v plnej verzii mozno je, toto je iba Essential, a este jedna vec - nahral som si sekvenciu cca 3 min. (akust. gitara), k tomu dal "iba" reverb, a equalizer a session mala hned 250mb!!! to je akoze normalne?
Doldy
 
Příspěvky: 104
Registrován: pát lis 13, 2009 09:34
Bydliště: Zlaté Moravce

Příspěvekod jivo » stř pro 02, 2009 15:10

Doldy píše:vcera som nad tym pro tools sedel do jednej v noci, naozaj to nie je az take komlikovane ako sa zda len ma jednu chybicku - fachci iba s hardwarom od M-audio, takze bez neho ten pro tools ani nespustim - ale hold to je politika firmy, co uz... a marne som tam hladal nejaku funkciu na sposob NOISE REDUCTION, nevie niekto ci tam take nieco existuje? mozno sa to da stiahnut ako dodatocny plug-in, v plnej verzii mozno je, toto je iba Essential, a este jedna vec - nahral som si sekvenciu cca 3 min. (akust. gitara), k tomu dal "iba" reverb, a equalizer a session mala hned 250mb!!! to je akoze normalne?


pro tools le a m-audio, tak to proste je, vyrobca tak rozhodol. vsak ked si to dostal ku zvukovke, tak je to v pohode, nie? jedine ze by si chcel robit na dvoch pocitacoch a nechce sa ti prenasat zvukova karta.

ten nosie reduction, o aky noise sa jedna? vzdy je lepsie odstranit pricinu sumu, alebo ruchu alebo co to je, ako ho dodatocne odstranovat, lebo to znizuje kvalitu nahravky.

tych 250 mb je v pohode, zalezi od toho, ako sa ti to nahrava a v akej kvalite. ak si to nahraval na viac razy, mozu tam byt pomocne audio subory.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod Doldy » stř pro 02, 2009 15:23

si uhadol presne to potrebujem - upravovat to na druhom kompe bez toho aby som musel prenasat aj zvukovku, ale vsak neva, nie je az tak velka ze sa mi nezmesti do tasky...no ten noise reduction - to by som asi musel mat mikrak za inééé peniaze aby mi to nahralo bez sumu, studiovy kondik je uz na ceste, za cca tyzden pride RH sound (zase ten rh sound...) za 40 eciek, ze vraj jeden z najlepsich v tejto cenovej relacii, neviem mozno budem prekvapeny a aj s tymto Cinanom sa to bude dat bez noise, 250mb v pohode? tak potom uz neviem ked nahram track naplno, idem cistit HD :)
Doldy
 
Příspěvky: 104
Registrován: pát lis 13, 2009 09:34
Bydliště: Zlaté Moravce

Příspěvekod jivo » stř pro 02, 2009 15:28

no teoreticky by si mal nahrat z priemerneho kondezatoroveho mikrofonu aduio bez nejakeho vyrazneho sumu, ak tam je sum, moze byt sposobeny napr. zlym nastavenym parametrov alebo zemnou sluckou.

a ten disk, no zisti si, akym sposobom sa ti ukladaju audio stopy, aby si vedel, ci tych 250 mb iba jedna stopa. ak je vo vyssej kvalite a je dlhsia, tak je to ok.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod Doldy » stř pro 02, 2009 15:34

pravdou je ze som to nahravall tak, ze som zahral zly ton a potom to zastavil vymazal a znova nahral v tom istom tracku a takto mozno aj 3-4 krat (ale len jednu stopu), moze to byt tym? to co som vlastne vymazal ostalo fyzicky v tom session ulozene?
Doldy
 
Příspěvky: 104
Registrován: pát lis 13, 2009 09:34
Bydliště: Zlaté Moravce

Příspěvekod 999th » stř pro 02, 2009 15:45

Doldy píše:pravdou je ze som to nahravall tak, ze som zahral zly ton a potom to zastavil vymazal a znova nahral v tom istom tracku a takto mozno aj 3-4 krat (ale len jednu stopu), moze to byt tym? to co som vlastne vymazal ostalo fyzicky v tom session ulozene?


to neni paska ale digital, ked sa to raz vymazalo tak uz to tam nieje. sum tam nemoze byt ziaden. dneska na vybaveni za 5 korun nie je sum.
http://www.999th.eu RIG: DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3 accel, prevodnik DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , mic preampy DIGIDESIGN PRE, Focusrite, Crane Song, Metric Halo, Bomb Factory, JoeMeek, McDSP, Manley
Uživatelský avatar
999th
 
Příspěvky: 60
Registrován: čtv kvě 14, 2009 19:44
Bydliště: BA

Příspěvekod mallacko » čtv pro 03, 2009 08:11

Doldy píše:pravdou je ze som to nahravall tak, ze som zahral zly ton a potom to zastavil vymazal a znova nahral v tom istom tracku a takto mozno aj 3-4 krat (ale len jednu stopu), moze to byt tym? to co som vlastne vymazal ostalo fyzicky v tom session ulozene?


Vsak si najdi adresar, do ktoreho ti uklada wavy a prehraj si ich a hned budes mudrejsi. Taky Cubase uklada aj vymazane wavy do kosa, az kym ich odtial nevyhodis, su tam.
mallacko
 
Příspěvky: 286
Registrován: čtv dub 09, 2009 07:45
Bydliště: Martin

Příspěvekod Doldy » čtv pro 03, 2009 09:21

sum tam nemoze byt ziaden????...cize prakticky aj cez nejaky zakladny prevodnik a cinsky mikrofon nahras bezsumovy zaznam? zaujimave...
Doldy
 
Příspěvky: 104
Registrován: pát lis 13, 2009 09:34
Bydliště: Zlaté Moravce

Příspěvekod jivo » čtv pro 03, 2009 15:27

Doldy píše:sum tam nemoze byt ziaden????...cize prakticky aj cez nejaky zakladny prevodnik a cinsky mikrofon nahras bezsumovy zaznam? zaujimave...


cital som moj prispevok? napisal som, ze to moze byt napr. zlym nastavenim alebo zemnou sluckou. aj s velmi lacnym vybavenim sa da nahravat bez sumu. nepouzivas na nahravanie nahodou notebook? lebo ak ano, asi to je zemna slucka.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

PředchozíDalší

Zpět na Home Recording

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník

cron