Domáce štúdio (2.čas - SOFTWARE)

domáce štúdio, rady, tipy, riešenie problémov, softvér, hardvér

Moderátor: Moderators

Ste faj

Příspěvekod excalibur » pon pro 12, 2005 10:01

Takze ste sa rzpisali. Ja ako lajk som sa dozvedel viac o SW atd, ale mam k dispozicii, len drum kits from hell. Takze tak. Je to vlastne budem vyuzivat len na nasadenie potrbnych musiek. Potom si to napalim na cd, popripade este namastrujem a budem stym lietat po koncertoch. Je to vraj najlepsi sw a vyhodnejsie ako kupovat automat, co stoji velke prachy a zvuk nic mooc. Hosi dik za info. :lol:
excalibur
 
Příspěvky: 222
Registrován: pon zář 12, 2005 11:17
Bydliště: Bratislava

HOME RECORDING&MASTERING

Příspěvekod key » pon pro 19, 2005 21:44

Ahoj, podme si trosku zapolemizovat:
(Pracujeme napr s CUBASE, LOGIC, PROTOOLS....)
Chcem si spravit slusne home recording&mastering studio, chceme napr. nahravat naraz do 8-mich trackov....a pripadne uz nahrany zdigitalizovany zvuk pri masteringu preniest cez MIX znova do PC(je pri masteringu nutny MIX, ako to zapojit a ako to vlastne robia renomovane studia?...)
vid:http://stage.arminvanbuuren.com/?id=5 .....a klikni na ENTER THE VIRUAL STUDIO.........a klik MIX pult.....
Co k tomu? Aku zvukovku, resp. prevodník, (mix)?
Samozrejme ale ze robime na PC, nie na MAC...
Dakujem vopred za Vase nazory
key
 
Příspěvky: 3
Registrován: pát pro 02, 2005 16:49
Bydliště: TRNAVA

Příspěvekod daredevil » úte pro 20, 2005 10:13

Najjednoduchsie je ked si zakupis niektory z tychto produktov

Digidesign Digi 002
M-Audio Project Mix
Tascam FW-1884

vsetky sa pripajaju k PC (alebo aj k macu) cez firewire port.
na pokrytie tvojich I/O potrieb maju 4az 8 preampov. vacsina z nich ma
18IN/14OUT - okrem analog I/O maju S/PDIF + ADAT ligthpipe.

a zabil si vsetky muchy jednou ranou. mas prevodniky, mix a aj DAW controller v jednom

ja by som to doma riesil takto
---------------------------------------

STAVIAME NOVE STUDIO !!!!
daredevil
 
Příspěvky: 939
Registrován: pon led 17, 2005 17:23
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod matisekmp » ned úno 12, 2006 18:51

Nejaky freeware by sa nenasiel ?
SQUIER by Fender SHOWMASTER 132-3900 HSH
TubeDriver > Boss DS-1 > Dunlop GCB-95 > Homemade AB switch na Boss-TU80 > Boss CH-1
Homemade SpeakerSim
Marshall AVT50
Uživatelský avatar
matisekmp
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned úno 05, 2006 11:44
Bydliště: Košice

Příspěvekod muziker » pon úno 13, 2006 16:02

matisekmp píše:Nejaky freeware by sa nenasiel ?


www.kvraudio.com


marek
Uživatelský avatar
muziker
 
Příspěvky: 1553
Registrován: pát kvě 07, 2004 09:09

Příspěvekod excalibur » úte úno 14, 2006 07:09

Neviete mi niekto poradit, kde by som zohnal nejaky manual na Drum kits from hell?
excalibur
 
Příspěvky: 222
Registrován: pon zář 12, 2005 11:17
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod stalker » pon bře 06, 2006 23:26

Mam stary Cakewalk v.9 ,ktory sa prestal vyvyjat.
zaujima ma ci je mozne ho legalne pouzivat alebo je to kradez ak cez neho nahram CD a mozno ho budem sirit.
Viete mi doporucit kvalitny mastering program do 5000
Vdaka
Uživatelský avatar
stalker
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon bře 06, 2006 22:51
Bydliště: LIPTOV

Příspěvekod muziker » úte bře 07, 2006 09:56

stalker píše:Mam stary Cakewalk v.9 ,ktory sa prestal vyvyjat.
zaujima ma ci je mozne ho legalne pouzivat alebo je to kradez ak cez neho nahram CD a mozno ho budem sirit.
Viete mi doporucit kvalitny mastering program do 5000
Vdaka


Ad1) Cakewalk v.9 sa neprestal vyvijat, ale pokracoval pod novym TM s nazvom Sonar
Ad2) Ak bola tvoja verzia nelegalna vtedy, bude nelegalna dnes aj v buducnosti (ak sa vozis na aute ukradnutom pred piatimi rokmi, stale je to kradnute auto)
Ad3) Ak pouzivas nelegalny software na cokolvek, stale sa jedna o nezakonne pouzivanie "kradnuteho" produktu a nesies plnu zodpovednost za pripadne problemy s tym suvisiace


Mastering program:

Skoro kazdy DAW alebo wave editor (cubase, Logic, ProTools, Sonar, wavelab, SoundForge a pod.) sa da pouzit aj na mastering, ale nie je do 5000,- (mozno Cubase SE)

Potom existuju specialne masteringove programy, ktore sa na mastering specializuju (Izotope Ozone, IK Multimedia T-Racks...)


marek
Uživatelský avatar
muziker
 
Příspěvky: 1553
Registrován: pát kvě 07, 2004 09:09

Příspěvekod stalker » čtv bře 09, 2006 23:03

Ad1) Cakewalk v.9 sa neprestal vyvijat, ale pokracoval pod novym TM s nazvom Sonar
Ad2) Ak bola tvoja verzia nelegalna vtedy, bude nelegalna dnes aj v buducnosti (ak sa vozis na aute ukradnutom pred piatimi rokmi, stale je to kradnute auto)
Ad3) Ak pouzivas nelegalny software na cokolvek, stale sa jedna o nezakonne pouzivanie "kradnuteho" produktu a nesies plnu zodpovednost za pripadne problemy s tym suvisiace


Plne suhlasim /*sorry za moje nepresnosti/ vlastne preto riesim legalizaciu a chcem odkupit aj starsi soft ktory mi na konkretnu pracu vyhovuje - potrebujem zistit ci sa da zakupit v obchode /tj. bezi este oficialny vypredaj stars.verzie/ alebo len cez burzu od vlastnika starsej verzie Cubase/ Cakewalk ...
podobne potrebujem zohnat najlepsie ak su free pluginy, vie niekto link
milan
Uživatelský avatar
stalker
 
Příspěvky: 4
Registrován: pon bře 06, 2006 22:51
Bydliště: LIPTOV

Příspěvekod muziker » pát bře 10, 2006 00:17

stalker píše:Ad1) Cakewalk v.9 sa neprestal vyvijat, ale pokracoval pod novym TM s nazvom Sonar
Ad2) Ak bola tvoja verzia nelegalna vtedy, bude nelegalna dnes aj v buducnosti (ak sa vozis na aute ukradnutom pred piatimi rokmi, stale je to kradnute auto)
Ad3) Ak pouzivas nelegalny software na cokolvek, stale sa jedna o nezakonne pouzivanie "kradnuteho" produktu a nesies plnu zodpovednost za pripadne problemy s tym suvisiace


Plne suhlasim /*sorry za moje nepresnosti/ vlastne preto riesim legalizaciu a chcem odkupit aj starsi soft ktory mi na konkretnu pracu vyhovuje - potrebujem zistit ci sa da zakupit v obchode /tj. bezi este oficialny vypredaj stars.verzie/ alebo len cez burzu od vlastnika starsej verzie Cubase/ Cakewalk ...
podobne potrebujem zohnat najlepsie ak su free pluginy, vie niekto link
milan



www.kvraudio.com


marek
Uživatelský avatar
muziker
 
Příspěvky: 1553
Registrován: pát kvě 07, 2004 09:09

Příspěvekod SLASH12 » stř črc 05, 2006 12:41

ja len tak mimochodom neviem ci tu spominali alebo nie ale aj COOL EDIT je celkom dobry program aj ked nie je najprofesionalnejsi a je dost lahko zohnatelny
Uživatelský avatar
SLASH12
 
Příspěvky: 569
Registrován: ned lis 27, 2005 16:04
Bydliště: Nove Zamky

Příspěvekod muziker » stř črc 05, 2006 14:29

SLASH12 píše:ja len tak mimochodom neviem ci tu spominali alebo nie ale aj COOL EDIT je celkom dobry program aj ked nie je najprofesionalnejsi a je dost lahko zohnatelny


Cool Edit nebol spomenuty preto, lebo postrada MIDI engine a teda nie je kompletnym riesenim pre tvorbu hudby (rovnako ako napr. Wavelab, SoundForge a pod.). Skor by som ho zaradil medzi Audio Editory


marek
Uživatelský avatar
muziker
 
Příspěvky: 1553
Registrován: pát kvě 07, 2004 09:09

Příspěvekod kexik » stř črc 05, 2006 15:34

v cooledite ovsem ide robit mastering, i ked nie velmi prijemne, nevie totiz v realnom case retazit efekty.
velmi primitivny mastering ide robit zadarmo vo vst hoste, alebo kristal audiu. v prvom pripade si treba zohnat nejaky free wav player vst, ktorym sa prehra samotny mastrovany track a vsetky "meracie" vst (stereo VU meter, FFT analyzer, fazovy analyzer); v druhom je hlavnym problemom obmedzeny pocet vst (tusim ide pouzit len 4).

co sa tyka celej DAW zadarmo, tak vsetky riesenia na windows su pomerne okliestene, s plnou podporou hdr a midi je tu vlastne len kristal audio. dalsia moznost je skombinovat vst host a nejaky free midi sekvencer, ako napriklad jazz++.
potom je tu par pouzitelnych daw za smiesne nizku cenu:
http://www.frieve.com/english/musicstd/musicstd.html
http://www.xt-hq.com/

no a nakoniec je tu specialne distro linuxu nabuchane vsetkym moznym freewarom pre linux, vratane HDR ardour a midi sekvenceru rosegarden:
http://www.agnula.org/
kexik
 
Příspěvky: 465
Registrován: pon kvě 01, 2006 11:37
Bydliště: grenoble

Příspěvekod mato444 » ned črc 16, 2006 13:22

Chalani nevedeli by ste mi poradit, kde by sa dali stiahnut nejake soundy pre cubase napr. klavesy,git efekty , bicie...... Daju sa aj niekde stahovat zvuky na klavesy yamaha??? Odpiste prosi na martin111vispel@yahoo.com
mato444
 
Příspěvky: 17
Registrován: ned črc 16, 2006 13:17
Bydliště: Halova 5

pro tools LE

Příspěvekod henrich » ned pro 31, 2006 17:49

ahojte

mam nainstalovany pro tools 6.7 (ktory som si samozrejme legalne kupil :lol:) a vypisuje mi ze unable to locate digidesign hardware... to si mam akoze kupit orig. zvukovku od digidesignu? neviete mi poradit ako to obist alebo co teda kupit?
dakujem pekne za rady
henrich
 
Příspěvky: 4
Registrován: stř dub 19, 2006 14:01

Příspěvekod myrecek » pon dub 02, 2007 15:55

muziker píše:
Cool Edit nebol spomenuty preto, lebo postrada MIDI engine a teda nie je kompletnym riesenim pre tvorbu hudby (rovnako ako napr. Wavelab, SoundForge a pod.). Skor by som ho zaradil medzi Audio Editory


marek


Moc sa v tom nevyznam, ale na stranke (teraz uz Adobe Auditionu) vo ficurach maju cosi o MIDI pisane...
myrecek
 
Příspěvky: 14
Registrován: čtv kvě 26, 2005 23:47
Bydliště: skalica a bratislava

Příspěvekod muziker » pon dub 02, 2007 18:03

myrecek píše:
muziker píše:
Cool Edit nebol spomenuty preto, lebo postrada MIDI engine a teda nie je kompletnym riesenim pre tvorbu hudby (rovnako ako napr. Wavelab, SoundForge a pod.). Skor by som ho zaradil medzi Audio Editory


marek


Moc sa v tom nevyznam, ale na stranke (teraz uz Adobe Auditionu) vo ficurach maju cosi o MIDI pisane...


text, ktory citujes je skoro tri roky stary...
neviem to iste, ale nezda sa mi, ze by Adobe Audition v sucasnosti disponoval plnou MIDI implementaciou vratane podpory VSTi

marek
Uživatelský avatar
muziker
 
Příspěvky: 1553
Registrován: pát kvě 07, 2004 09:09

Příspěvekod kexik » úte dub 03, 2007 08:25

cooledit vedel samozrejme midi, ale len ako synchronizacny interface, tj vedel sa syncovat podla midi time clock (mtc), ak si dobre pamatam... samotne midi noty URCITE nevedel, robil som s nim nejaky ten rok... co vie novsia audition, nemam paru, ale keby mala plnu podporu midi, urcite by ju pouzivalo spustu profikov a to pravda nie je... pravda, zive stopy sa nim nahravali prijemne... ale dnes je to adobe, co je pre mna firma co smrdi
kexik
 
Příspěvky: 465
Registrován: pon kvě 01, 2006 11:37
Bydliště: grenoble

LOGIC PRO 8.0

Příspěvekod peter_logic » čtv říj 02, 2008 10:00

Zdravim, najde sa niekto kto by mi ukazal zaklady, postupy pri skladani tracku v Logic Pro 8.0. Za skolenie zaplatim. Prosim len seriozne.
peter_logic
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv říj 02, 2008 09:23
Bydliště: Bratislava

Re: LOGIC PRO 8.0

Příspěvekod daredevil » čtv říj 02, 2008 12:11

peter_logic píše:Zdravim, najde sa niekto kto by mi ukazal zaklady, postupy pri skladani tracku v Logic Pro 8.0. Za skolenie zaplatim. Prosim len seriozne.


co mas presne na mysli ? napis mi SS - pouzivam logic, dokonca mam jednu instalaciu aj doma v BA kde striham tracky zo studia. rad ti pomozem.
---------------------------------------

STAVIAME NOVE STUDIO !!!!
daredevil
 
Příspěvky: 939
Registrován: pon led 17, 2005 17:23
Bydliště: Bratislava

PředchozíDalší

Zpět na Home Recording

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron