Domáce štúdio (1.čas - Hardware)

domáce štúdio, rady, tipy, riešenie problémov, softvér, hardvér

Moderátor: Moderators

Příspěvekod Jail » čtv črc 03, 2008 10:12

Wua píše:
~beowulf~ píše:XENYX nebrat!!


Aha,a ten Alesis?Inac,este otazka,kolko stop naraz dokaze preniest USB z takehoto niecoho do nahravania v compe?


Teoreticky relativne vela. Pri maximalnej (realne dosiahnutelnej) prenosovej rychlosti usb pouziti vzorkovania 44.1 khz 16 bit by to malo byt 30 * 1024 * 1024 / (44100 * 2) = nejakych 356 a nejakych 218 pri 48 khz 24bit. V praxy to ale podla mna take slavne nebude :)
Uživatelský avatar
Jail
 
Příspěvky: 306
Registrován: sob led 21, 2006 14:07
Bydliště: Praha

Příspěvekod Wua » čtv črc 03, 2008 21:18

No ved presne tak som ratal aj ja,ale to sa mi zda trochu pritiahnute za vlasy :D .
Potrebujem vediet ci mi to cez to USB nahra 5 alebo 6 stop ked sa budu nahravat bicie.
Yamaha RBX270,Hartke3500BassTop head,
Ashdown MAG 410,Korg AX3B
Uživatelský avatar
Wua
 
Příspěvky: 1196
Registrován: pát čer 24, 2005 22:29
Bydliště: Modra

Příspěvekod Wua » čtv črc 03, 2008 21:21

Wua píše:
~beowulf~ píše:XENYX nebrat!!


Aha,a ten Alesis?Inac,este otazka,kolko stop naraz dokaze preniest USB z takehoto niecoho do nahravania v compe?


A ine rady od Behringeru?
Yamaha RBX270,Hartke3500BassTop head,
Ashdown MAG 410,Korg AX3B
Uživatelský avatar
Wua
 
Příspěvky: 1196
Registrován: pát čer 24, 2005 22:29
Bydliště: Modra

Příspěvekod Wua » pát črc 04, 2008 01:30

Jail píše:
Teoreticky relativne vela. Pri maximalnej (realne dosiahnutelnej) prenosovej rychlosti usb pouziti vzorkovania 44.1 khz 16 bit by to malo byt 30 * 1024 * 1024 / (44100 * 2) = nejakych 356 a nejakych 218 pri 48 khz 24bit. V praxy to ale podla mna take slavne nebude :)

http://alesis.com/multimix8usb20
Ci tento alesis multimix dokaze sucasne nahravat vsetky styri stopy (bicie)a comp ci to bude stihat,pripadne pri akej RAMke by to stihal.
Yamaha RBX270,Hartke3500BassTop head,
Ashdown MAG 410,Korg AX3B
Uživatelský avatar
Wua
 
Příspěvky: 1196
Registrován: pát čer 24, 2005 22:29
Bydliště: Modra

Příspěvekod Wua » ned kvě 31, 2009 01:03

Co hovorite na tieto dve srandy?Nie v suvislosti s home studio ale mam na ne ponuku.Mate skusenosti?Stacil by ten amp na ozvucenie spevu do skusobne cez pasivne bedne?A co ten mix,mate skusenosti niekto s nim?

QSC Audio Amp. - RMX 2450 120V
Mackie CFX12 - MK11 Mixer w/ EFX
Yamaha RBX270,Hartke3500BassTop head,
Ashdown MAG 410,Korg AX3B
Uživatelský avatar
Wua
 
Příspěvky: 1196
Registrován: pát čer 24, 2005 22:29
Bydliště: Modra

Příspěvekod jivo » pon čer 01, 2009 19:36

Wua píše:Co hovorite na tieto dve srandy?Nie v suvislosti s home studio ale mam na ne ponuku.Mate skusenosti?Stacil by ten amp na ozvucenie spevu do skusobne cez pasivne bedne?A co ten mix,mate skusenosti niekto s nim?

QSC Audio Amp. - RMX 2450 120V
Mackie CFX12 - MK11 Mixer w/ EFX


a naco ti to bude? ten qsc je pa zosilovac, pokial nemate pasivne bedne, napr. na spev, je vam na nic, este k tomu aj 120 V a ten mackie je podobny mixer aky mate. naco by vam bol? asi tiez nanic predpokladam.
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Prosim poradte

Příspěvekod Notorik » čtv úno 11, 2010 14:30

Zdravim potreboval by som poradit v com moze byt chyba:
Nedavno som si zaopatril dynamicky vokalovy mikrofon SHURE SM48S.
Lenze ked ho pripojim k zvukovke v PC tak v nahravacom programe mi nahrava iba MONO"na lavej strane" a ked tam zapojim obycajny skype mikrofon tak ten berie normalne stereo ale ide o kvalitu zaznamu. Taktiez som ho skusal zapojit cez externu zvukovku LXICON ALPHA lenze problem sa zopakoval ale tentoraz som mal pravostranne mono. Chcel by som vas poprosit o radu ako odstranit tento prblem aby som mohol nahravat aj cez SHURE mikrofon stereo.Pomohol by nejaky mikrofonovy pred zosilnovac??
Moc sa v tom nevyznam, budem vdacny za kazdu radu.
Notorik
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv úno 11, 2010 13:07
Bydliště: Handlová

Příspěvekod Polymer » čtv úno 11, 2010 14:50

Akym kablom ho pripajas?
Ibanez RG-370 DX (neck: EMG-89 | bridge: EMG-81)
Engl Thunder 50 Reverb
Dunlop Crybaby GCB-95
Korg AX5G
Shure SM57
EB .010-.052
Uživatelský avatar
Polymer
 
Příspěvky: 817
Registrován: pát pro 29, 2006 21:33
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod ~beowulf~ » čtv úno 11, 2010 14:58

Ale mikrofón je predsa bodový zdroj zvuku, teda mono. Rovnako mikrofónové vstupy sú jednokanálové, čiže mono. Stereoefekt sa dá dosiahnu len dvoma mikrofónmi. Mikrofón sa obvykle aj nahráva do mono stopy, čiže ho je poču v strede, nie vľavo alebo vpravo. Skype mikrofón pravdepodobne len duplikuje signál do oboch kanálov, takisto jeden mikrofónový signál sa dá nahráva do viacerých stôp súčasne (a s tými pracova ako so stereom). Takže tu je riešenie - mikrofón nahráva do MONO stopy!! Stereo neznamená vyššiu kvalitu.
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Uživatelský avatar
~beowulf~
 
Příspěvky: 1805
Registrován: stř dub 12, 2006 08:37
Bydliště: DCA n/V

Příspěvekod dddaaarrreeennn » úte čer 07, 2011 09:14

Zdravim!

potreboval by som jednu radu

Tiež mám FCA202

takže...

ked nastavim v tom driveri latency na 1.00ms, tak ked pozrem na CPU
graf v programe, mam ho využity na 30% , ale zrní mi to, až škrieka,
ale ked dam viac tych ms, napr. len 4, tak uz mam lagy,
ale nešumi a nezrní to.. nie je to polyfoniou, ani využitým pamate,
myslim si, ked vidim tie čisla..


procesor mam 2 GHz 2 jadro a RAMku 3GB, isto to stači niekde nastavi,
ale ja som uz z toho asia hotový



pomohol by restart windowsu???
dddaaarrreeennn
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte čer 07, 2011 09:07
Bydliště: Luèenec

Předchozí

Zpět na Home Recording

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků