Nahrávání kytary

domáce štúdio, rady, tipy, riešenie problémov, softvér, hardvér

Moderátor: Moderators

Nahrávání kytary

Příspěvekod Scorps » čtv zář 15, 2011 20:56

Zdravím,
mám takový problém, když chci nahrát kytaru do počítače. Před své lampové kombo vložím mikrofon na stojanu a přes něj to nahrávám do počítače. Vše funguje jak má, ale bohužel nahraný zvuk je PØÍLIŠ potichu. Zesílení komba nepomáhá, protože poté už to nebere mikrofon. Nevíte prosím někdo co s tím? Předem děkuji.
Scorps
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv čer 04, 2009 14:43
Bydliště: Louny

Příspěvekod filozof2 » čtv zář 15, 2011 21:04

Problem bude zrejme v zvukovej karte. Aku pouzivas a v akom nastaveni?
filozof2
 
Příspěvky: 666
Registrován: sob úno 14, 2009 16:21
Bydliště: poprad

Příspěvekod ~beowulf~ » pát zář 16, 2011 07:08

Problém bude v nastavení vstupnej citlivosti, prípadne zvolení vhodného vstupu. Ak je to do onboard zvukovky (čo som aj ja roky robil), tak by som sa nedivil absolútne ničomu.
Cort M600 Black cherry sunburst (C 12-56)
IMG StageLine GAT-100R + 2x12 " Vin30
AKG D5S
E-MU 0202
CME M-Key
Uživatelský avatar
~beowulf~
 
Příspěvky: 1805
Registrován: stř dub 12, 2006 08:37
Bydliště: DCA n/V

Příspěvekod Scorps » sob zář 17, 2011 08:26

Zvláštní mi přijde i to, že když mikrofon vezmu a nahraju hlas tak ten je v pořádku myslím jak má i být. Moc tomuhle nerozumím, ale nahrávám to přes http://www.zbozi.cz/?q=Roland+SD+50 .. Všechno bych měl mít nastavené správně.
Scorps
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv čer 04, 2009 14:43
Bydliště: Louny

Příspěvekod filozof2 » sob zář 17, 2011 10:22

Nuz pokial mas spravne pripojeny mikrofon do XLR vstupu korektnym sposobom tak problem bude len vo vstupnej citlivosti. Tu nastavis priamo v tom rolande. Navod urcite mas, uz len skusat a najst tu spravnu hodnotu. Pripadne este stoji za pokus laborovat s umiestnenim mikrofona. Vsetko moze mat velky vplyv na vysledok.
filozof2
 
Příspěvky: 666
Registrován: sob úno 14, 2009 16:21
Bydliště: poprad

Příspěvekod filozof2 » sob zář 17, 2011 10:27

P.S: keby si nahodou v navode nenasiel ako sa nastavuje citlivost tak je to ten maly ptenciometer vzadu vedla vstupu s oznacenim SENS. Ak kvalita nebude vyhovovat (ak mas blby mikrofon alebo nanic kombo) mozes napojit kytaru priamo do SD50 jack-jack len musis spravne prepnut vyber vstupu (to je ten trojpolohovy prepinac hned vedla potenciometra citlivosti.
filozof2
 
Příspěvky: 666
Registrován: sob úno 14, 2009 16:21
Bydliště: poprad

Příspěvekod Scorps » ned kvě 13, 2012 10:18

Citlivost v Rolandu mám nastavenou jak to jen jde, abych zachoval alespoň kvalitu zvuku. Problém bude možná v mikrofonu. Aparát mám http://muziker.cz/kytarove-zesilovace/c ... m2000.html + http://muziker.cz/kytarove-reproboxy/ky ... binet.html takže v tom by snad problém být neměl. Mikrofon sem použil pouze nějaký šmejd, takže to bude nejspíš tím, ale udivilo mě, že hlas se nahrál celkem "kvalitně" v rámci možností mikrofonu :-D . Ale jakmile jsem mikrofon nastavil přímo ke aparátu a nahrál, tak zvuk byl nepoužitelně potichu a s vytaženou hlasitostí v programu zase klesala kvalita. Pokud je to teda pouze mikrofonem, tak uvažuji o koupi http://muziker.cz/mikrofony/nastrojove- ... 7-lce.html . Jinak nevím co by mi mohlo dál pomoct. V těch všelijakých "krabičkách" k nahrávání se bohužel nevyznám :(
Scorps
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv čer 04, 2009 14:43
Bydliště: Louny

Příspěvekod Scorps » úte črc 03, 2012 12:46

Zdravím,
na úvod bych rád popsal vše co mám k nahrávání k dispozici. Vlastním kytarovou hlavu Marshall TSL 100 Triple Super Lead JCM2000 s reproboxem MARSHALL 1960A. Před něho jsem umístil mikrofon SHURE SM57-LCE. Zde nastává problém (tedy aspoň myslím), že mikrofon sem napojil do Roland SD-50. S ním mám propojený počítač a zároveň jeho výstup mám daný do mixpultu, který následuje do PAček. Vzadu na Roladu se nachází Sens knob, se kterým si můžu hrát jak chci, ale výsledná kvalita zvuku je vždy stejná. Nahraný zvuk je buď velice potichu a nebo po nastavení Sens knobu na vyšší je zvuk zase plný šumu a praskání. Pokud dám Sens knob na nižší, tak zvuk je velice tichý a po zesílení je jeho kvalita opět velice nízká (plná praskání atd). Zkoušel jsem si pohrát s polohou mikrofonu i s hlasitostí Marshallu, ale výsledek byl vždy velmi podobný Nevíte mi prosím někdo poradit kde by mohla být chyba?

Předem děkuji za odpověď (A také se omlouvám za znovuotevření tohoto topicu)
Scorps
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv čer 04, 2009 14:43
Bydliště: Louny

Příspěvekod filozof2 » úte črc 03, 2012 15:01

Problemov tu moze byt schovanych privela. Nevieme na com a ako daleko mas ten mikrofon. Nevieme ci zdroj sumu a praskania je ten mashall alebo prevodnik v SD50. Spravne natavenie sens je klucove. treba ho najst. Hraj na gitaru a zaroven sleduj vybudenie prevodnika. ak nejde do 0 ale tesne pod, mas to dobre. Ak sumi a praska aj napriek tomu tak musis najst zdroj toho sumu a praskania. Ak signal praska len v nahravke a nie v reale, zrejme je vstupna citlivost stale privysoko alebo mikrofon velmi blizko. Ak signal praska aj ked nedosahuje na prevodniku uroven 0 tak potom urcite nestiha mikrofon a treba ho dat dalej. (alebo ubrat volume na kombu) Inak tazko najst recept takto online.
filozof2
 
Příspěvky: 666
Registrován: sob úno 14, 2009 16:21
Bydliště: poprad

Příspěvekod Scorps » úte črc 03, 2012 15:51

Marshall zdrojem určitě není to mám ověřené. Mikrofon mam na stojanu téměř přitisklý na reprobox podle tutoriálů na yt. Zajímalo by mě, zda se po nahrání s kytarovou stopou ještě dá něco smysluplného (né příliš složitého) dělat. Používám Sonar LE nebo Adobe Audition CS 5 .. Pro lepší pochopení sem dávám nahranou stopu bez jakékoli úpravy vyexportovanou. http://leteckaposta.cz/737828464
Scorps
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv čer 04, 2009 14:43
Bydliště: Louny

Příspěvekod filozof2 » stř črc 04, 2012 08:36

Ta ukazka rozhodne nie je az tak ticha. (peak -4dB na neupraveny signal nie je tragedia ale mozes ist aj vyssie na cca -2dB) A uroven sumu je na homestudio tiez dobra a este mozes pouzit nieco ako denoiser, pouzit na to gate/compressor (pripadne dozvuk EQ alebo cokolvek podla potreby) v rozumnych medziach a musi to byt pouzitelne. Praskanie indikujuce problem s mikrofonom alebo prevodnikom nepocujem. najvacsi problem tam je v pozadi nejaky brum asi groundloop. Skus napajat SD50 nezavisle na PC a kombe. Ale aj tak je to ovela lepsie nez si to popisal.
filozof2
 
Příspěvky: 666
Registrován: sob úno 14, 2009 16:21
Bydliště: poprad

Příspěvekod Scorps » stř črc 04, 2012 09:08

Asi sem od toho čekal moc :-) V nějaké úpravě (používám audtion CS5 nebo Sonar LE) se skoro vůbec nevyznám, takže na tom budu muset zapracovat. V tomhle sem úplný nováček, takže s tím budu mít asi problém, protože moc nevím co na to použít :( .. Jak je přesně myšleno to nezávisle na kombu a PC?... SD 50 má vlastní adaptér, můžu u něj max. přepnout zda to chce tahat z adaptéru nebo baterek. Kombo mám samostatně dané úplně jinam :)
Scorps
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv čer 04, 2009 14:43
Bydliště: Louny

Příspěvekod filozof2 » stř črc 04, 2012 11:47

No budes musiet zapracovat na vlastnom vzdelani. Hrat na gitaru a nevediet co presne je kompresor alebo noise gate je nepripustne aj vramci amaterskeho hrania.Su to mocne nastroje a aj ked netusim co vsetko obsahuje Tvoj nahravaci software hadam nejaky jednoduchy gate/kompresor by sa tam mal najst. Nezavisle napajanie bolo myslene z inej vetvy (okruhu zasuviek) nastuduj si nieco aj o zemniacich smyckach ja tiez nie som elektrikar mozno niekto iny Ti da fundovanejsiu odpoved.P.S: aj baterky su iny obvod napajania :-)
filozof2
 
Příspěvky: 666
Registrován: sob úno 14, 2009 16:21
Bydliště: poprad

Příspěvekod Scorps » čtv črc 05, 2012 08:29

Tak na to bych rád řekl, že když něco nevím, tak se nebojím zeptat :) O nahrávání sem se nikdy moc nezajímal a začal sem s tím asi před 4 dny. V hraní mě tato neznalost nikdy neomezovala. Ale každopádně děkuju za všechny rady. Povedlo se mi z toho dostat myslím použitelný zvuk :)
Scorps
 
Příspěvky: 78
Registrován: čtv čer 04, 2009 14:43
Bydliště: Louny


Zpět na Home Recording

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron