Test FW prevodnika Behringer FCA202

domáce štúdio, rady, tipy, riešenie problémov, softvér, hardvér

Moderátor: Moderators

Test FW prevodnika Behringer FCA202

Příspěvekod muziker » sob pro 10, 2005 11:30

Test firewire audio prevodnika Behringer FCA202


Takze som to vcera pred polnocou trosku otestoval.

1. Instalacia

Instalacia FCA202 je asi najjednoduchsia s akou som sa kedy stretol. Kartu treba mat odpojenu od FW kabla a spustit setup.exe. V polovici instalacneho procesu vas system poziada o pripojenie (funguje Bus powered) a nainstaluje dva subory do Windows/System adresara v celkovej velkosti 656kb. Cela instalacia aj so zapojenim FW kabla trvala necelych 10 sekund a nevyzadovala ziadny restart pocitaca. V control panely sa objavila ikona FCA202 Audio, pod ktorou sa skryva jednoduchy panel nastaveni. (obrazky zial nemam, pretoze sm bez home internetu a momentalne aj bez USB kluca). V panely je mozne nastavit samplovaciu frekvenciu (44.1, 48 a 96kHz) a latenciu v ms (plynule po malych krokoch). Default je 48kHz/tusim 7.62ms.

2. Zvuk

Kedze som test robil v noci, bol som nuteny fungovat na slachadla cez vstavany sluchadlovy vystup, takze neviem presne posudit jeho kvalitu. Subjektivne sa zdal byt cisty, v porovnani s FW410 menej vyrazny v basoch.
Na posudenie kvality AD prevodnikov som pouzil SoundForge 8 (vstupy na karte neboli zapojene). Nahral som asi 5 sekund ticha a nasledne analyazoval cez SF peakmetre. Pri 16/44.1 som nameral -90.3db a pri 24/44.1 -91.4db, co vyzera na podobne hodnoty ako pri napr. Delte Audiphile 2496 (mozno rovnake prevodniky), takze vcelku velmi slusne na Uliho.
Nahravat cez zapojene vstupy nebolo kedy :)

3. Latencia

Na testovanie latencie som pouzil Ableton Live 5.0.2 a FLStudio 5.2.0 (tusim). Driver samozrejme FCA202 ASIO.
Minimalne nastavenie latencie pri 44.1kHz je 2.18ms/96samplov. V FLstudiu zobrazovalo latenciu 2ms a karta prehravala audio absolutne plynule bez problemov s lupancami, rovnako ako aj na 1ms pri 96kHz, s nepatrnym zvysenim zataze CPU (cca 1-2%).
V Ableton Live som bol trosku zmeteny z vypoctu latencie. Pri 2.18ms v kontrol panely ukazoval Ableton 0ms Output latency + 12.1ms Input latency = 12.1ms Overall latency...??? Zvuk no problem.
Pri kontrol panel latencii 7.62ms to v Abletone ukazovalo 0ms output latency + 33.9ms Input Latency = 33.9ms Overall latency.

Na porovnanie s Firewire 410 to pri 128samplovej latencii v kontrol panely ukazovalo v Abletone 4.85ms Output latency + 4.85ms Imput latency = 9.7ms Overall latency...

4. Zaver

Za 3499,-Sk sa da ziskat slusna zvukovka na urovni AP2496 v externom FW prevedeni s vybornou latenciou a slusnym signalom. Co sa tyka symetriky, v tej ma Uli trosku hokej, pretoze na vystupoch symetrika je, ale na vstupoch nie!? :) (zeby sa ten cinan na pase pomylil a dal to opacne :) )

marek
Uživatelský avatar
muziker
 
Příspěvky: 1553
Registrován: pát kvě 07, 2004 09:09

Příspěvekod XCV » sob říj 28, 2006 10:59

Ahojte. Tento clanok ma dost zaujal, pretoze som zistil, ze nieco take ako FCA202 by som asi potreboval. Totiz chcel by som nieco nahrat na compe, lenze mam problem s latenciou. Jednoducho ked prehravam nejaku stopu v pocitaci a zaroven k nej nahravam nejaky nastroj, tak hoci to znie scasovane, tak po nahrati to nieje! Niekto mi poradil, ze na vyriesenie tohto problemu potrebujem Interface... Tak ma zaujima, ze ak si splasim tuto skrinku (FCA202) ci to vyriesi moj problem s nahravanim. T.j. budem vediet z pocitaca prehravat a nahravat zvukove stopy zaroven, pricom tam nebude ziadne opozdenie...bude to zosinchronizovane... ??? (z tych cisiel co ste tam popisal [ms] akosi neviem vist) Thnx
Warwick Vampyre 5 String
Warwick Blue Cabinet 30
Ibanez PD7
XCV
 
Příspěvky: 28
Registrován: pon říj 10, 2005 19:49
Bydliště: UK

Příspěvekod feki » ned říj 29, 2006 01:39

Latence by se měla dát nastavit na zvukové kartě, nebo přímo SW kterej používáš. rozhodně pokud chceš zakoupit tenhle interface musí tvoje zvukovka mít Asio nejlépe (2.0), 24-bit A/D a točit pouze v 44.1Khz.
Bacha na VST pluginy - čím více tím více latence.Vždy je lepčí investice do kvalitní zvukovky, tyhle problémy pak odpadají.Používám SB audigi live platinum, a sw Magix audio studio. Investice byla do 10 000,- ale nemám problémy.
Jackson Soloist SL-3 > E-530 > GSP1101 > E-840 > Box Fane
Uživatelský avatar
feki
 
Příspěvky: 335
Registrován: pon říj 31, 2005 10:23
Bydliště: Plzeòský kraj

Příspěvekod swifty50s » úte led 20, 2009 22:58

som lama viem ze sa pise ze je to fireware chcem to k notebooku ale nic take nemam na nom je nejaky kabel ze fireware na jednej strane a usb na druhej? vobec sa v tomto nevyznam prosim poradte
swifty50s
 
Příspěvky: 23
Registrován: pát pro 12, 2008 13:16
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod davidgilmour » stř led 21, 2009 08:31

určite tam nebude usb, pokiaľ je to len firewire zariadenie, tak musíš ma v notebooku FW vstup.
SQUIER DOBRE HORÍ!!!
Uživatelský avatar
davidgilmour
 
Příspěvky: 1717
Registrován: úte zář 27, 2005 12:04
Bydliště: BA

Příspěvekod swifty50s » stř led 21, 2009 15:29

ok videl som nieco ako xpress kartu na nete s firewire vstupmi nebude to nejak spomalene?
swifty50s
 
Příspěvky: 23
Registrován: pát pro 12, 2008 13:16
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod jivo » stř led 21, 2009 22:48

swifty50s píše:ok videl som nieco ako xpress kartu na nete s firewire vstupmi nebude to nejak spomalene?


teoreticky by to malo fungovat, ale prakticky to moze (ale aj nemusi¡robit problemy. ale nebolo by pre teba jednoduchsie a lacnejsie kupit si usb 2.0 kartu?
My gear rulez. Your gear sucks. :D
Les Paul + Marshall = ROCK !!!
Powered by Peavey and Mesa/Boogie amplification.
Uživatelský avatar
jivo
 
Příspěvky: 13341
Registrován: pát kvě 28, 2004 13:20

Příspěvekod janek2 » čtv led 22, 2009 01:31

swifty50s píše:ok videl som nieco ako xpress kartu na nete s firewire vstupmi nebude to nejak spomalene?


spomalene to urcite nebude. expresscard je v zasade skoro to iste ako PCIe, akurat to ma inu krabicku (zhruba). dolezite samozrejme je, aby si mal express card slot.

na druhej strane, ak mas taky slot, je velka pravdepodobnost ze mas aj firewire.

niektore firewire chipsety robia problemy, takze ak pojdes kupovat tu zvukovku a firewire kartu, pozri si na nete, aky chipset funguje s tou zvukovou, resp. comu sa vyhnut.
janek2
 
Příspěvky: 196
Registrován: sob dub 19, 2008 13:47
Bydliště: BA

Příspěvekod swifty50s » čtv led 22, 2009 19:36

no toto je moj pc viem ze to neni nic moc : http://shop.pocitac.sk/zbozi/toshiba-l4 ... p=z:105206


planujem kupit ktomu behringer podcast studio z muzikeru http://www.muziker.sk/Default.aspx?Behr ... od_id;8254

chcem to na domace nahravanie viac menej len na nahravanie reci (hip-hop a pod) videl som na internete tie firewire karty ako napriklad tato http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d68589.htm dufam ze to je teda to ,ale moj tvar tej karty je iny ako ten druhy na tomto obrazku http://www.duramicro.com/images/xpresscards_specs.jpg bude to pasovat? dakujem vsetkym co sa zucastnuju debaty
swifty50s
 
Příspěvky: 23
Registrován: pát pro 12, 2008 13:16
Bydliště: Bratislava

Příspěvekod janek2 » čtv led 22, 2009 20:00

swifty50s píše:no toto je moj pc viem ze to neni nic moc : http://shop.pocitac.sk/zbozi/toshiba-l4 ... p=z:105206


v pohode, ak si vypnes antivir a pod. tak to zvladne lavou zadnou.


swifty50s píše:videl som na internete tie firewire karty ako napriklad tato http://www.alza.sk/firewire-radic-kouwe ... d68589.htm dufam ze to je teda to ,ale moj tvar tej karty je iny ako ten druhy na tomto obrazku http://www.duramicro.com/images/xpresscards_specs.jpg bude to pasovat?


1. pasovat: express karty su dva druhy EC/54 (siroka s vyreaznym rozkom, na obrazku v strede) a EC/34 (uzka, na obrazku vpravo). Sloty su bud uzke, tam idu len /34 alebo siroke, tam idu oba druhy. Ty vyzera ze mas siroky, takze jedno aku kartu tam das. Akurat si davaj pozor, aby si nemal starsiu PCMCIA/PC Card - ta tam nepojde, aj ked ma rovnaku sirku.

Management summary: Kupuj bud uzku alebo siroku s vyrezanym rozkom.

2. ta kouwell karta vyzera OK, co som zachytil TI chipsety su z tych lepsich.

Ako hovoria za mlakou, YMMV, cize neskusal som, toto su ciste teorie ;-)
janek2
 
Příspěvky: 196
Registrován: sob dub 19, 2008 13:47
Bydliště: BA

Příspěvekod swifty50s » čtv led 22, 2009 20:24

ou diky za rchlu reakciu no jedine co mi ostava je skusit to kupit vsetko a zistim co bude dalej dam vam vedet
swifty50s
 
Příspěvky: 23
Registrován: pát pro 12, 2008 13:16
Bydliště: Bratislava


Zpět na Home Recording

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron